Ce știu ei și nu știm noi. Cercetător german, despre coronavirus: Nu vă puteți infecta când mergeți la cumpărături

Ce știu ei și nu știm noi. Cercetător german, despre coronavirus: Nu vă puteți infecta când mergeți la cumpărături

Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, susține că noul coronavirus nu se transmite atât de ușor precum se crede. Practic, nu va infectați cu coronavirus la cumpărături!

Specialistul s-a instalat de la izbucnirea epidemiei într-o școală din zonă Heinsberg, considerat „epicentrul” focarului de COVID-19 din Germania. Aici, împreună cu studenții de la Medicină, cercetătorul desfășoară un studiu pentru a identifică modul în care acest virus se transmite și evoluează în organismul uman.

În regiunea Heinsberg au fost raportate peste 1.400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar și 46 de decese.

„Este normal ca numărul infectaților să crească, dar e bine că acesta nu depășește capacitatea clinicilor. Este un semn că sistemul nostru de sănătate poate face multe. Din fericire, până în prezent nu am avut o situație în care a trebuit să decidem care persoane ar mai putea fi tratate. Numărul de pături de terapie intensivă este oricum cel mai important pentru mine. Acesta arată dacă mai avem capacităti de tratament pentru cazurile severe de Covid 19”, a spus profesorul într-un interviu pentru ZeitOnline.de

 „Am găsit viruși pe obiecte sau clanțe. De asemenea, în apa de toaletă, dacă cineva a avut diaree. Cu toate acestea, nu am reușit niciodată să creștem viruși intacți de pe aceste suprafețe. Asta indică faptul că majoritatea oamenilor nu se infectează prin suprafețe. Însă acum am perfecționat metodologia. Sunt sigur că acest lucru ne va oferi perspective mai sofisticate”, spune Streeck.

 „Datele noastre de pană acum arată că aproximativ o treime din pacienți au diaree, chiar și pentru câteva zile. În plus – încă nu am determinat acest lucru, dar l-am auzit de mai multe ori – pot apărea surditate și amețeli. La început, nu se acordă atenție tuturor acestor lucruri, deoarece nu se potrivesc unei boli respiratorii”, explică profesorul.   

 Nu vă infectați cu coronavirus la cumpărături!

 „Sars-CoV-2 este un virus destul de surprinzător. Unul care aparent poate provoca simptome în mai multe sisteme de organe și, uneori, are un curs în două faze, adică afectează mai întâi gâtul și apoi plămânii”, spune Streeck.   

Cercetătorul german susține că analizele sale au relevat faptul că virusul nu a putut fi găsit pe clanțele ușilor sau pe blana animalelor de companie. „Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boală atunci când mergeți la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat impreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”, a declarat Hendrik Streeck, pentru RTL.   

„Pentru a contacta virusul ar fi necesar că cineva să tusească în palmă, apoi să atingă mânerul de la usă și imediat după o altă persoană să atingă mânerul și să-și atingă fața”, a mai spus Streeck. Prin urmare, cercetătorul consideră că există șanse mici de transmitere prin contactul cu așa-numitele suprafețe contaminate.

Sursa: ZeitOnline.de

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
154

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
109

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...