Ce mai fac alesii nostri: Deputatii au votat pentru interzicerea, in orase, a nuntilor la cort

Ce mai fac alesii nostri: Deputatii au votat pentru interzicerea, in orase, a nuntilor la cort
Initiativa legislativa prin care se interzice organizarea de nunti in corturi sau in apropierea imobilelor de locuit, in mediul urban, a fost adoptata astazi in plenul Camerei Deputatilor.

Noul text, care modifica Legea pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, interzice organizarea de petreceri si utilizarea de aparatura muzicala de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, in alte amenajari, sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban.

Presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, a spus ca este "regretabil" ca Parlamentul trebuie sa faca o lege pe aceasta tema si ca legiferarea acestui subiect reprezinta esecul administratiei locale din foarte multe orase.

"Daca ar fi primari buni, am fi avut o asemenea reglementare in plan local si n-ar mai fi trebuit sa dam o astfel de lege in Parlament", a conchis Olteanu.

Modificarea facuta la Legea pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice a trecut si de Senat, in martie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Schimb de ștafetă directorială în cadrul unui renumit colegiu din Botoșani

astăzi, 18:08
58

Directorul Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani, profesorul Ioan Huțanu, s-a pensionat după o activitate longevivă în cadrul unității de învățământ....

În această lună, botoșănenii pot preda deșeurile electrice și electronice, pentru care se acordă tichete

astăzi, 15:58
649

În perioada 10-31 august, ECOTIC, APM Botoșani, Primăria municipiului Botoșani, Garda de Mediu Botoșani, ADI Ecoproces, Eltrans și Urban Serv îndeamnă locuitorii orașului Botoșani ...

„Școala altfel” din Ipotești. Activităţi de interpretare a operei eminesciene în cadrul „Incubatorului de lectură”

astăzi, 15:53
52

Sub genericul deja consacrat al „Şcolii altfel”, Memorialul din Ipoteşti − Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, organizează, în perioada 18-21 august a.c., Incubatoru...