Câştigătorii concursului "Prietenii Pompierilor"

Câştigătorii concursului "Prietenii Pompierilor"
Astăzi, 2 iunie, începând cu ora 09.00, la Liceul cu Program Sportiv Botoşani s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului cercurilor de elevi "Prietenii pompierilor".

Concursul, deschis participării tuturor elevilor din învăţământul gimnazial, are ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în situaţii de risc.  

La startul competiţiei, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, s-au aliniat 12 echipaje (fete şi băieţi /mixt) de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Liceul Teoretic "Anastasie Başotă" Pomîrla,  Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani, Şcoala Gimnazială nr. 7 Botoşani, Şcoala Gimnazială Cordăreni, Şcoala Gimnazială Văculeşti, Şcoala Gimnazială nr. 1 Dumeni, comuna George Enescu şi Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" Dumbrăviţa.

Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.  La proba practică, elevii şi-au arătat îndemânarea şi viteza la pista cu obstacole şi la ştafeta de 400 de metri, tot cu obstacole.

Locul întâi la ambele categorii (fete şi băieţi/mixt) a fost obţinut de echipajele reprezentative ale Liceului cu Program Sportiv Botoşani.

Pe a doua treaptă a podiumului au urcat echipajul de fete al Liceului Teoretic "Anastasie Başotă" Pomârla şi echipajul băieţi/mixt al Şcolii nr. Gimnazială 17 Botoşani.

Premiul III a fost adjudecat de echipajul de fete al Şcolii nr. 7 Botoşani şi  echipajul băieţi/mixt al Liceului "Anastasie Başotă" Pomârla.

Câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii Gimnazială constând în cupe, medalii şi diplome, dar şi cărţi din partea Primăriei Municipiului Botoşani.

Echipajele clasate pe primul loc la ambele categorii vor reprezenta judeţul Botoşani la faza naţională a concursului.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
249

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
487

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
377

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...