Câştigătorii concursului "Prietenii Pompierilor"

Câştigătorii concursului "Prietenii Pompierilor"
Astăzi, 2 iunie, începând cu ora 09.00, la Liceul cu Program Sportiv Botoşani s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului cercurilor de elevi "Prietenii pompierilor".

Concursul, deschis participării tuturor elevilor din învăţământul gimnazial, are ca scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în situaţii de risc.  

La startul competiţiei, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, s-au aliniat 12 echipaje (fete şi băieţi /mixt) de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Liceul Teoretic "Anastasie Başotă" Pomîrla,  Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani, Şcoala Gimnazială nr. 7 Botoşani, Şcoala Gimnazială Cordăreni, Şcoala Gimnazială Văculeşti, Şcoala Gimnazială nr. 1 Dumeni, comuna George Enescu şi Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" Dumbrăviţa.

Concurenţii au susţinut două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.  La proba practică, elevii şi-au arătat îndemânarea şi viteza la pista cu obstacole şi la ştafeta de 400 de metri, tot cu obstacole.

Locul întâi la ambele categorii (fete şi băieţi/mixt) a fost obţinut de echipajele reprezentative ale Liceului cu Program Sportiv Botoşani.

Pe a doua treaptă a podiumului au urcat echipajul de fete al Liceului Teoretic "Anastasie Başotă" Pomârla şi echipajul băieţi/mixt al Şcolii nr. Gimnazială 17 Botoşani.

Premiul III a fost adjudecat de echipajul de fete al Şcolii nr. 7 Botoşani şi  echipajul băieţi/mixt al Liceului "Anastasie Başotă" Pomârla.

Câştigătorii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor cu premii Gimnazială constând în cupe, medalii şi diplome, dar şi cărţi din partea Primăriei Municipiului Botoşani.

Echipajele clasate pe primul loc la ambele categorii vor reprezenta judeţul Botoşani la faza naţională a concursului.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Considerat incapabil la Botoșani, fostul manager al Mavromati conduce un spital regional din Iași

astăzi, 21:22
1

Începând de miercuri, una dintre cele mai mari unități medicale din Iaşi şi din Moldova are o nouă conducere. Astfel, la conducerea Spitalului Clinic de Copii ”Sf. Maria”,...

Un magazin Profi din Botoșani, reclamat pentru zgomotele care s-ar auzi din interiorul său

astăzi, 19:55
861

Un botoșănean a reclamat un magazin Profi, miercuri, pe motiv că nu mai poate suporta zgomotele care s-ar auzi din interiorul spațiului comercial.  Bogdan Zaharia, din Boto...

Botoșani: Amenzi de aproape jumătate de milion de lei, împărțite în domeniul muncii, în ultimele trei luni

astăzi, 19:04
98

Conform situţiei centralizatoare privind activitatea compartimentelor Control Relaţii de Muncă şi Control Muncă Nedeclarată, în perioada1 aprilie-30 iunie a.c., în cadrul acţiunilor...