Caminul de batrani de la Trusesti, deschis in august!

Caminul de batrani de la Trusesti, deschis in august!
Pana la sfarsitul acestei luni, Caminul pentru persoane varstnice, de la Trusesti, deschis in locul fostului spital, va deveni functional. In cursul saptamanii viitoare unitatea va primi acreditarea, urmand ca finantarea sa fie acordata de Ministerul Muncii, prin Agentia Judeteana de Prestatii Sociale.

Potrivit directorului AJPS, caminul de batrani are o capacitate de 60 de locuri, existand deja cereri pentru aproape toate locurile.

“Saptamana viitoare vom face sedinta de acreditare, ei au adus deja toate documentele ca sa le dam acreditarea de functionare ca furnizor de servicii sociale. Suma pe care o vom plati lunar va fi de circa 85.000 de lei, in jur de 1.400 de lei pentru fiecare beneficiar", a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPS Botosani.

Varstnicii care vor locui in noul camin de la Trusesti vor beneficia de conditii moderne, intr-o camera urmand sa fie cazati cate doi batrani. Batranii vor fi ingrijiti de 30 de angajati, raportul fiind de un angajat la doi asistati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
1

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
411

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
723

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...