Ca să nu mai fie descoperiți și cu marfa confiscată, contrabandiștii ucrainieni de țigări încep să renunțe la intermediarii români din Botoșani!

Ca să nu mai fie descoperiți și cu marfa confiscată, contrabandiștii ucrainieni de țigări încep să renunțe la intermediarii români din Botoșani!

După pierderile suferite în ultimii ani la introducerea țigărilor de contrabandă în România, se pare că cea mai mare parte a contrabandiștilor ucrainieni de țigări încep să renunțe la intermediarii români.

Concluzia este desprinsă din raportul anual al Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră de la Botoșani, care a anunțat că în 2019 au fost confiscate peste 198.000 pachete de ţigări în valoare de 2.140.617 lei. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat 11 autoturisme în valoare de 202.282 lei şi 115,25 litri alcool în valoare de peste 3500 lei.

“Ca factor de noutate, cetățeni de origine R. Ucraina (unii chiar cu dublă cetățenie) renunță la intermediarii români urmărind obținerea unor foloase materiale mai consistente şi pentru a face cât mai greoaie descoperirea/prinderea lor. În speță, țigările sunt aduse până în zona de frontieră, preluate, transportate și valorificate de cetățenii R. Ucraina, aceștia folosind în activitatea infracțională mașini închiriate sau cumpărate din alte state (Bulgaria, Marea Britanie, Lituania) și utilizând numere de înmatriculare expirate,  false sau falsificate” se precizează în sursa citată.

Polițiștii recunosc însă și faptul că se menține în continuare riscul de introducere ilegală a țigaretelor în țară prin trecere peste râul Prut, iar contrabandiștii sunt pe zi ce trece tot mai inventivi, folosind mijloace plutitoare,  saci de polietilenă sau cu unelte de pescuit, dar şi pe la frontiera terestră.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
362

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
26

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
108

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...