Botoșăneanul internat cu suspiciune de leptospiroză a decedat!

Botoșăneanul internat cu suspiciune de leptospiroză a decedat!

Bărbatul cu suspiciune de leptospiroză a decedat la spitalul din Iași în această dimineață!

Medicii botoșăneni au suspectat prezența leptospirozei, acesta fiind trimis cu ambulanța la Iași la Spitalul de Boli Infecțioase, unde starea bărbatului a început să se înrăutățească de la o oră la alta.

Marți a fost internat pe secția de reanimare, unde a intrat de două ori în stop cardiac, fiind resuscitat, iar miercuri dimineață a suferit un nou stop cardio-respirator, medicii nemaireușind să îi repornească inima.

Aceștia au declarat decesul chiar în momentul în care laboratorul a infirmat leptospiroza în organismul acestuia.

În prezent se suspectează prezența unui hanta virus, sau a febrei hemoragice.

Leptospiroza este o boală periculoasă, ce poate fi fatală. Microorganismul care o provoacă ajunge în apă prin intermediul şobolanilor şi prin dejecţii. Poate intra în organismul uman prin mucoasa ochilor ori prin piele, dacă, de exemplu, aveţi o zgârietură.  Infecţia poate produce leziuni la nivelul organelor interne, însă cele mai afectate sunt ficatul şi rinichii.

 “Seamănă cu o gripă cu febră, frisoane cu dureri musculare şi se dovedească a fi o infecţie cu o bacterie”, a explicat Dr. Adriana Motoc, medic primar boli infecţioase.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
959

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
287

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...