Botoșăneanca incendiată la Roma de o grupare criminală, ca MESAJ pentru o bandă rivală de proxeneți!

Botoșăneanca incendiată la Roma de o grupare criminală, ca MESAJ pentru o bandă rivală de proxeneți!
 Autorităţile de la Roma suspectează că, la jumătatea lunii septembrie, o grupare criminală i-a dat foc, pe stradă, unei prostituate, care provine din Botoşani, pentru a trimite astfel un mesaj înfricoşător unei bande rivale, formată din proxeneţi români, femeia fiind complet mutilată.
 
Incidentul a avut loc pe strada Rocca Cencia, o zonă aproape rurală, situată între bulevardele Prenestina şi Casilina, la periferia Romei, unde obişnuiau să-şi facă apariţia mai multe prostituate, între care şi Mihaela Roznov, în vârstă de 22 de ani, din Botoşani, potrivit unui raport al Poliţiei italiene, citat de gandul.info.
 
Orfană de tată, fata a plecat în Italia imediat după ce a împlinit 18 ani pentru a-şi câştiga existenţa ca prostituată. La data de 11 septembrie 2012, aceasta a ieşit, ca de obicei, în locul în care obişnuia meargă pentru a-şi găsi clienţi. Avea deja patru ani de când lucra în Italia şi, în afara unor incidete minore, provocate, de cele mai multe ori, de diferiţi clienţi băuţi sau drogaţi, Mihaela nu fusese auzită de nimeni să se fi plâns de faptul că a păţit vreodată ceva rău ori că se simte ameninţată. Ca urmare, în noaptea respectivă, aceasta nu avea nici cea mai vagă presimţire cu privire la nenorocirea care avea să se abată asupra ei.
 
După lăsarea întunericului, doi bărbaţi au apărut din întuneric şi, fără să spună nimic, au trântit-o la pământ, au lovit-o de câteva ori, apoi au turnat în grabă benzină peste ea şi i-au dat foc, transformând-o, într-o fracţiune de secundă, într-o torţă vie. Apoi, au luat-o la fugă şi au dispărut în bezna nopţii.
 
Scena, ruptă parcă dintr-un film de groază, i-a marcat puternic pe cei câţiva martori care se aflau în apropiere. Aceştia au relatat cu lux de amănunte cum a decurs, pas cu pas, înfiorătoarea pedeapsă de tip mafiot.
 
Audiaţi de anchetatori, aceştia au povestit că au văzut cum ardea corpul unei prostituate, care "ţipa şi se răsucea de durere". În acelaşi timp, martorii au văzut cum colegele prostituatei se chinuiau să-i smulgă hainele cuprinse de flăcări şi încercau să stingă focul cu mâinile goale, apăsând pe picioarele, pe mâinile şi pe abdomenul victimei.
 
La rândul lor, prostituatele care au fost de faţă au fost sărace în declaraţii, nefiind de niciun folos pentru poliţiştii care le-au interogat. Fetele s-au limitat să spună doar că, la început, agresorii au lovit-o pe Mihaela cu pumnii şi cu picioarele, iar "când s-a prăbuşit la pământ, au stropit-o cu ceva care mirosea a benzină, i-au dat foc şi au fugit". În ce-i priveşte pe cei doi autori, prostituatele au spus că nu-i cunoşteau şi nu pot nici măcar să-i descrie, pe motiv că purtau glugi care le acopereau feţele aproape în totalitate.
 
Tânăra, ajutată de trecători şi de o patrulă a carabinierilor din zona Tor Bella Monaca, a fost transportată la Spitalul Santo Eugenio, unde, se arată în raportul anchetatorilor, medicii s-au declarat rezervaţi în legătură cu şansele de supravieţuire ale acesteia. Tânăra a suferit arsuri de gradul trei pe jumătate din suprafaţa corpului, existând riscul să apară complicaţii grave. În plus, cadrele medicale au explicat că, dacă scapă cu viaţă, pacienta va avea nevoie de un lung şir de operaţii complicate pentru refacerea pielii, în condiţiile în care este complet mutilată.
 
Raportorul regional pentru Politici Sociale, Aldo Forte, a vizitat-o pe Mihaela Roznov la spital, iar aceasta i-a spus doar că îi este teamă de faptul că, cei care i-au dat foc de vie, ar putea încă să-i facă rău. Chestionată de poliţişti, românca din Botoşani a afirmat că nu îi cunoaşte pe agresori.
 
Fără să aibă prea multe indicii legate de identitatea suspecţilor, poliţiştii italieni au lansat mai multe ipoteze de lucru, însă, judecând după "cruzimea deosebită", aceştia presupun că, cel mai probabil, "unul dintre grupurile care controlează piaţa sexului ar fi vrut să trimită un mesaj animalic unui grup rival", notează anchetatorii în raportul citat.
 
Un alt scenariu luat în calcul de poliţişti este acela că prostituata ar fi vrut să lucreze pe cont propriu şi "cineva a decis să pedepsească o sclavă care voia să fie liberă".
 
Autorii încă nu au fost identificaţi, iar ancheta este instrumentată de carabinierii din zona Frascati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actele „de mână” vor putea fi titluri executorii, chiar dacă nu sunt înregistrate în registrele publice

astăzi, 18:20
566

Pe viitor, înscrisurile sub semnătură privată vor putea fi folosite ca titluri executorii chiar și fără să fie înscrise în registrele publice corespunzătoare, așa cum stabil...

Bărbat găsit fără suflare într-un părău din Dorohoi

astăzi, 17:28
395

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit fără suflare într-un pârâu, sâmbătă, pe strada Oborul Nou din municipiul Dorohoi.Descoperirea a fost făcut...

Comitet întrunit de urgență la Prefecură, din cauza Codului portocaliu de furtuni și a coronavirusului

astăzi, 17:13
690

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, în contextul avertizării meteorologice de tip Cod Portocaliu, va...