Biroului Electoral Central: Românii pot vota la alegerile de duminică chiar dacă au buletinul expirat

Biroului Electoral Central: Românii pot vota la alegerile de duminică chiar dacă au buletinul expirat

În condițiile în care se așteaptă ca la alegerile de duminică să fie cea mai scăzută prezență la vot din toate timpurile în România, din cauza epidemiei de coronavirus, românii vor putea şi cu buletinul expirat.

Decizia aparține Biroului Electoral Central (BEC), care a emis o hotărâre prin care alegerile locale din acest an se pot desfășura în condiții speciale. Astfel, inclusiv oamenii care au buletinul expirat vor putea intra la vot.

Această schimbare vine pe fondul pandemiei de coronavirus și vizează alegătorii cu buletine expirate în perioada 1 martie – 27 septembrie.

Conform Hotărârii BEC nr 81 din 7 septembrie, art 3, vor putea merge la secțiile de vot și alegătorii cărora le-a expirat actul de identitate în intervalul mai sus menționat.

De asemenea, în ziua alegerilor, cetățenii trebuie să meargă la secția care corespunde listei electorale permanente sau la cea unde este arondată adresa la care au domiciliul sau reşedinţa.

Decizia BEC vine ca urmare anunțului autorităților de a păstra valabilitatea anumitor documente pe toată perioada stării de alertă și la 90 de zile de la încetarea acesteia, conform Legii 55/2020.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
15

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
18

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...