Bilanțul de duminică: Peste 50 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii

Bilanțul de duminică: Peste 50 de botoșăneni amendați pentru nepurtarea măștii

Duminică, sub autoritatea Instituție Prefectului Județului Botoșani, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare în sistem integrat cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate. Au fost aplicate sancțiuni în valoare cumulată de 7.500 de lei.

La activitățile desfășurate au participat polițiștii botoșăneni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ministerului Transporturilor  și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Cu această ocazie echipele de control au verificat 123 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea recomandărilor și interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă și 135 mijloace de transport persoane, dintre care 55 mijloace de trasport public în comun, fiind legitimate aproximativ 1000 de persoane.

Polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7500 de lei, 16 dintre acestea fiind aplicate de către polițiștii locali, iar 52 din totalul de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să nu se expună la riscuri și să respecte toate măsurile de protecție dispuse de autorități în această perioadă.

Polițiștii botoșăneni vor fi în continuare la datorie, în toate zonele județului și vor acționa pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
99

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
57

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...