Basescu solicita reexaminarea legii privind infiintarea IMM-urilor de catre tineri

Presedintele Traian Basescu a transmis Parlamentului o cerere de reexaminare a legii de aprobare a OUG 6/2011, privind stimularea infiintarii IMM-urilor de catre interprinzatori tineri, notand ca nu sunt precizate sursele de finantare la anumite prevederi, sugerand aprobarea in forma Guvernului.

Astfel, potrivit formei legii transmise spre promulgare, in cadrul unui articol se inlocuieste sintagma "castigul mediu brut lunar" cu aceea de "castig brut realizat lunar".

"Aceasta modificare, facuta fara precizarea surselor care sa acopere aceste cheltuieli, implica sume suplimentare de la bugetul asigurarilor sociale de stat, avand astfel influente negative asupra acestuia", se arata in cererea presedintelui.

Mai mult, o alta prevedere scuteste beneficiarii prevederilor legale de la plata tarifului pentru publicarea operatiunii de publicare a infiintarii microintreprinderii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, fara precizarea surselor de finantare a acestor cheltuieli.

Traian Basescu solicita Parlamentului aprobarea Ordonantei in forma emisa de Guvern.

"Avand in vedere prevederile constitutionale ale art. 138 alin. (5), conform carora `nicio cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea sursei de finantare` si tinand cont de competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicit reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, in sensul aprobarii Ordonantei in forma initiatorului", se mai arata in cerere, conform ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actele „de mână” vor putea fi titluri executorii, chiar dacă nu sunt înregistrate în registrele publice

astăzi, 18:20
523

Pe viitor, înscrisurile sub semnătură privată vor putea fi folosite ca titluri executorii chiar și fără să fie înscrise în registrele publice corespunzătoare, așa cum stabil...

Bărbat găsit fără suflare într-un părău din Dorohoi

astăzi, 17:28
375

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit fără suflare într-un pârâu, sâmbătă, pe strada Oborul Nou din municipiul Dorohoi.Descoperirea a fost făcut...

Comitet întrunit de urgență la Prefecură, din cauza Codului portocaliu de furtuni și a coronavirusului

astăzi, 17:13
634

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au întrunit în şedinţă extraordinară astăzi, în contextul avertizării meteorologice de tip Cod Portocaliu, va...