Avertizare meteo: Nordul Moldovei, lovit de vijelii și chiar ninsori. Temperaturile scad DRASTIC

Avertizare meteo: Nordul Moldovei, lovit de vijelii și chiar ninsori. Temperaturile scad DRASTIC

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare tip Cod galben de vreme rea, începând de sâmbătă seară, pentru întreaga țară. Temperaturile vor scădea drastic și vântul va atinge viteze de rafale, în special în nordul Moldovei și în zona Carpaților Orientali, zone unde se preconizează inclusiv ninsori puternice.

Codul galben intră în vigoare sâmbătă la ora 18.00 și va fi valabil până luni, ora 2.00.

Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, scrie Digi24.

Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Totodată, de sâmbătă, de la ora 18 până miercuri, la ora 8:00, va fi în vigoare o informare meteorologică de răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, potrivit ANM.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
85

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...