Autoturisme cu defecţiuni, depistate în urma unor controale pe drumurile din judeţ!

Autoturisme cu defecţiuni, depistate în urma unor controale pe drumurile din judeţ!

Poliţiştii rutieri botoşăneni, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român, au desfăşurat, joi, o acţiune având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Acţiunea s-a desfăşurat conform graficului acţiunilor comune Poliţie-R.A.R., cu respectarea prevederilor privind desfăşurarea controlului în trafic a stării tehnice a vehiculelor.

Obiectivul principal al acestui gen de acţiune este reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice, depistarea, în trafic, a vehiculelor care nu corespund normelor legale pe linie de stare tehnică pentru a fi admise în circulaţia pe drumurile publice şi luarea măsurilor legale care se impun.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost oprite în trafic şi controlate 48 de vehicule şi au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare- semnalizare, 1 pentru defecţiuni la sistemul de rulare (anvelope), 1 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 20 pentru alte defecţiuni tehnice.

Au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare, dintre care 8 pentru defecţiuni tehnice şi unul pentru  lipsa inspecţiei tehnice periodice.  

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
244

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
44

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
361

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...