Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Știm că sunteți cititorii noștri, oriunde vă aflați, așa că Redacția noastră vă urează “La mulți ani!”

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Știm că sunteți cititorii noștri, oriunde vă aflați, așa că Redacția noastră vă urează “La mulți ani!”

Ziua de astăzi, 31 mai, este Ziua Românilor de Pretutindeni, ziua în care îi sărbătorim pe toți conaționalii care trăiesc în afara granițelor României. Ziua românilor de pretutindeni este marcată în ultima duminică a lunii mai, iar anul acesta, această dată a căzut pe data 31 mai.

Potrivit celor mai recente statistici, 9.700.000 de români se află în afara granițelor, dintre care peste 6,5 milioane de români au plecat numai în ultimii 20 de ani, iar motivele emigrării sunt corupția, calitatea slabă a clasei politice și sărăcia.

Practic, aproape jumătate din populația României se află în afara granițelor țării, după ce au plecat în căutarea unei vieți mai bune. Foarte puține sunt familiile din care să nu fi plecat măcar un singur membru în străinătate.

Românii din străinătate sunt astăzi de fapt “Bancomatul” României, numai anul trecut, potrivit datelor făcute publice de Banca Mondială trimițând peste 6,7 miliarde euro familiilor din România, o sumă care este echivalentă cu impozitul pe profit plătit de toate companiile din România pe parcursul a 4 luni.

Cum știm, potrivit datelor statistice, că toți botoșănenii plecați în străinătate sunt de fapt cititorii noștri, oriunde vă aflați, Redacția Stiri.Botoșani.ro vă urează un sincer “La mulți ani!”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
49

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
36

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
122

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...