Arhiepiscopul Tomisului, plasat de DNA sub control judiciar pentru luare de mita si fals in acte

Arhiepiscopul Tomisului, plasat de DNA sub control judiciar pentru luare de mita si fals in acte
Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, a fost plasat, luni, sub control judiciar pentru 60 de zile de catre DNA. IPS Teodosie este acuzat de luare de mita si folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, transmit procurorii DNA.

In dosar mai sunt urmariti penal Beca Stere, Bogdan Petrisor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, si Stefan Aurelian.

IPS Teodosie este acuzat ca, alaturi de alte persoane, a folosit acte false la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (A.P.I.A.) pentru a primi fonduri europene.

Suspectii au declarat ca folosesc anumite suprafete agricole pentru diverse culturi de vita de vie, dar incepand din 2010, pe respectivele suprafete agricole nu mai existau de fapt astfel de culturi.

In acest fel, s-au obtinut in total 1.356.973 de lei de la bugetul UE.

IPS Teodosie mai este acuzat ca in primavara lui 2016 a primit mita 500 de euro pentru a ajuta o persoana sa primeasca remuneratie legala intr-o parohie din subordinea sa.

Arhiepiscopia Tomisului nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere.

Patriarhia Romana a anuntat,in schimb, ca nu se pronunta in acest caz, inainte de finalizarea anchetei.

"Patriarhia Romana nu se pronunta in legatura cu situatia IPS Teodosie. Controlul judiciar este doar o etapa incipienta a anchetei penale. Ancheta este in desfasurare. Asteptam o decizie la finalul anchetei", a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu.

Ulterior, pentru Stiri pe Surse, oficialul BOR a adaugat ca, daca acuzatiile "se vor dovedi, Sinodul Mitropolitan va aplica masurile de rigoare".

Amintim ca Arhiepiscopul Tomisului a mai fost anchetat de procurorii anticoruptie. Acesta s-a aflat sub urmarire penala pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, fiind suspectat ca a primit 850 de euro de la o persoana, pentru a o ajuta sa se se inscrie la Facultatea de Teologie. In decembrie, 2014 acesta a fost scos de sub urmarirea penala.

IPS Teodosie a spus, atunci, ca dosarul in care a fost cercetat de DNA pentru luare de mita a fost inchis si "clasat definitiv", pentru ca nu exista probe impotriva sa, el sustinand ca totul a fost o inscenare si ca acela care a pus-o la cale va fi "rasplatit" de Dumnezeu. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
55

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
454

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
163

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...