Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

“Este suspectată că a spionat pentru România”. Tânăra fost reţinută vineri de agenţii FSB, care i-au percheziţionat biroul şi locuinţa. În dosar ar mai fi implicaţi înalţi oficiali din ministerul rus al Energiei.

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

 Carina Țurcan  

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pentru TASS. “Este suspectată că a spionat pentru România”, au declarat sursele, fără a da mai multe detalii.

Anterior, TASS a scris că magistraţii instanţei din Lefortovo au acceptat cererea procurorilor ca Ţurcan să fie pusă sub arest preventiv. Curtea nu a comentat dosarul, acesta fiind etichetat drept “secret”.

Potrivit site-ului companiei, Carina Valerievna Ţurcan este membră a consiliului de administraţie al Inter RAO. Născută în 1994, a studiat în R.Moldova şi are un MBA în Spania.

Compania, cu afaceri în sectorul energetic, a anunţat că Ţurcan este în prezent în concediu. Avocaţii ei au cerut eliberarea, dar decizia va fi luată la o dată încă neprecizată. Ţurcan e acuzată de spionaj, infracţiune care poate fi pedepsită cu până la 20 de ani de închisoare. Arestul preventiv se încheie pe 13 august, conform TASS.

Compania Inter Rao deţine, printre altele, cea mai mare centrală termoelectrică din Republica Moldova, la Cuciurgan. În deceniul trecut, Inter RAO a furnizat energie electrică inclusiv României.

Potrivit Kommersant, Ţurcan a fost reţinută vineri de agenţii FSB, care i-au percheziţionat biroul şi locuinţa. În dosar ar mai fi implicaţi înalţi oficiali din ministerul rus al Energiei. În cadrul companiei, ea s-ar ocupa de exporturile și importurile de energie electrică furnizată de centrala de la Cuciurgan, afirmă sursele Kommersant, iar până în în urmă cu câțiva ani a condus divizia Moldova-Ucraina-România a firmei.

Potrivit Kommersant, Ţurcan ar fi colaborat cu oameni de afaceri despre care se spune că ar avea legături cu serviciile de informaţii din România.

O sursă citată de Interfax susţine că Ţurcan e acuzată că a ajuns în posesia unor secrete de stat pe care le-a divulgat unei ţări din Estul Europei. Înaltul oficial anchetat este ministrul adjunct al Energiei, Viaceslav Kravcenko, care, susţine agenţia rusă, ar fi acceptat să depună mărturie împotriva lui Ţurcan. 

Stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
890

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
197

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
496

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...