Aprinsul lumânărilor la cimitir de Paște se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei

Aprinsul lumânărilor la cimitir de Paște se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei

Aprinsul lumânărilor la cimitir de Paște se pare că intră sub incidența Ordonanțelor Militare și se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei. Precizarea a fost făcută de polițiștii de la Bacău într-un comunicat trimis populației. “Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă”, au precizat polițiștii.

Pe pagina lor de socializare, polițiștii au dat răspunsul și la o altă întrebare care să pe buzele tuturor: Pot merge la cimitir în această perioadă, pentru efectuarea ritualurilor creștine?

Răspuns: Aceste situații sunt reglementate prin ordonanțe militare care permit doar slujbele de înmormântare/cununie/botez desfășurate cu un număr redus de persoane (maximum 8). Deplasarea la cimitir pentru alte motive nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență”, au precizat polițiștii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
32

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
131

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
762

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...