"Apocalipsa" anunțată de PSD se produce: Clienţii politici, nepoţii, amantele și iubitele trebuie să-şi vadă de drum. Diaspora jubilează!

"Apocalipsa" anunțată de PSD se produce: Clienţii politici, nepoţii, amantele și iubitele trebuie să-şi vadă de drum. Diaspora jubilează!

Cei mai fericiți români sunt în aceste momente fără nicio discuție cei plecați în străinătate: văd la televizor cum o mulțime de clienți politici, nepoți, amante și iubite, de care a căror influență s-au împiedicat în orice inițiativă au avut în România, vor fi aruncați în drum de noua guvernare și cel mai probabil vor trebui să facă munci pe care le considerau până acum o lună pur si simplu degradante.

O întreagă aristocrație bugetară este stârpită în văzul lumii prin măsuri ce trebuie să ducă în cel mai scurt timp la o echilibrare a bugetului de stat al României.

Ți se rupe inima de toate aceste amante, nepoți și pile, dar noul guvern a explicat că deficitul bugetar poate fi menţinut la un nivel de 4% din Produsul Intern Brut şi în 2020, numai dacă se iau o serie de măsuri, considerate „de bun simţ” de guvernanţi, și care nu au niciun efect de austeritate pentru cetăţenii obişnuiţi, ci doar pentru camarila fostului guvern. Și angajații din zona privată jubilează: salariile din zona privată sunt chiar de trei ori mai mici. E o adevărată umilință să se uite la fluturașul de salariu al unui bugetar. 

Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor demnitarilor la nivelul actual, concedierea funcţionarilor care şi-au obţinut posturile pe grade de rudenie, sau a celor fără experienţă, şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu de la stat, pentru că în România, aproximativ 100.000 de oameni sunt atât pensionari, cât şi angajaţi la stat.

Potrivit ultimelor statistici postate pe data.gov.ro, în luna august 2018, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice, era de 1,19 milioane de persoane, din care 765.063 erau angajaţi în administraţia publică centrală, adică în ministere, autorităţi, consilii şi agenţii de stat, Parlament, Administraţia prezidenţială, institute, unităţi sanitare şi de învăţământ şi case de pensii şi de şomaj sau ajutoare sociale.

Acestora li se adaugă alte 428.358 de persoane plătite din fondurile autorităţilor publice locale, cum ar fi unităţi de învăţământ preuniversitar, autorităţi executive locale şi unităţi sanitare finanţate de primării.

Raportat la o restructurare de 20% din numărul angajaţilor administraţiei publice centrale (cei 765.000), cum și-a propus noul Guvern, înseamnă că, în urma evaluărilor efectuate de Guvern 153.000 de angajaţi ai statului vor fi puşi pe liber.

Raportat la numărul de județe din România, asta ar însemna că din fiecare județ ar trebui să fie concediați cel puțin 3700 de oameni. Evident numărul celor concediați în județe va fi mult mai mic, probabil în jur de 2000 de persoane, pentru că multe dintre angajările pe pile s-au făcut la ministerele din București.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Silegeanu, reacție la ironiile lui Flutur: „Demonstrați că sunteți mai bun decât cei care se cred primari pe Facebook”

Miercuri, 15 Iulie 2020
171

Comunicat:Un OM trecut de o anumită vârstă care nu știe sa folosească Facebook, ce face?Aranjează o conferință de presă la Cornișa pentru că i se permite... Oamenii care se cre...

Doi copii la spital, după un grav accident rutier petrecut în Botoșani

Miercuri, 15 Iulie 2020
398

Doi copii au ajuns la spital, după ce maşina condusă de tatăl lor a lovit un cap de pod. Accidentul a avut loc miercuri la amiază, pe Drumul Naţional 24C, în dreptul localităţii Bobuleş...

Reacția Nova Apaserv în fața avertismentului lui Flutur: „Declarațiile sunt de natură să calomnieze”

Miercuri, 15 Iulie 2020
209

Reprezentanții societății Nova Apaserv SA din Botoșani reacționează vizavi de declarațiile primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, potrivit cărora apa meteorică nu va mai fi plă...