Aparatul de testare Covid – 19 de la Botoșani a devenit funcțional. Astăzi ar trebui să înceapă testarea locală

Aparatul de testare Covid – 19 de la Botoșani a devenit funcțional. Astăzi ar trebui să înceapă testarea locală

Începând de astăzi, Județul Botoșani are un aparat de testare pentru COVID-19 perfect funcțional.

Acest lucru a fost posibil după ce oamenii de afaceri de la Botoșani au sprijinit financiar ideea achiziției unui echipament de testare propusă de Asociația ”Salvează o inimă” de la Botoșani.

“S-a montat la Spitalul Mavromati secția boli infecțioase dispozitivul medical de testare COVID 19. Din discuțiile avute cu echipa de la Iași care au montat circuitul de testare mi-au precizat că de mâine (nr - astăzi, luni, 06.04.2020) o să înceapă testarea. Eu din păcate nu am avut voie să fiu prezent fiind un mediu steril. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Vă mulțumesc pentru încrederea acordată! “ a anunțat ieri seară Vlad Plăcintă, președintele Asociației ”Salvează o inimă”.

În condițiile în care aparatul este deja operațional, au fost făcute și probe, și au fost aduse și teste, primii care ar trebui să intre urgent în procedura de testare sunt cei care fac parte din personalului medical din prima linie a luptei Covid- 19.

Asociația ”Salvează o inimă” a reușit să adune banii pentru aparatul de testare Covid - 19 din sponsorizări și donații de la oamenii de afaceri din Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
113

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
99

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
55

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...