ANM: România va fi cuprinsă de un VAL de FRIG!

ANM: România va fi cuprinsă de un VAL de FRIG!

Temperaturile vor scădea semnificativ la nivelul întregii ţări în perioada 19-21 martie şi vor apărea şi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, potrivit prognozei de specialitate pentru perioada 18 - 31 martie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Exceptând perioada 19 - 21 martie, în următoarele două săptămâni vremea va fi în general caldă, valorile termice ajungând până la 21 - 22 de grade Celsius.

În județul Botoșani, vremea se va răci accentuat marți. Potrivit Meteo Nord-Est, cerul va fi mai mult noros și pe spații destul de extinse, îndeosebi în prima parte a zilei, va ploua. Local cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În prima parte a zilei vântul va prezenta intensificări din nord-vest. Temperaturile se vor situa peste mediile multianuale ale acestei perioade. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 11 grade, iar minimele vor coborî până spre 4 grade.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, astfel că mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 8 - 10 grade în data de 20 martie, pornind de la 20 - 21 de grade. După această dată şi până la finalul intervalului nu vor mai fi variaţii notabile, iar mediile maximelor se vor situa între 6 şi 10 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 0 şi 4 grade, în prima săptămână, cu uşoare creşteri şi scăderi, iar în a doua săptămână se vor menţine în general scăzute, cu valori între -2 şi 0 grade. Precipitaţiile vor fi, în general, puţine şi slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie va fi mai ridicată în intervalul 25 - 31 martie.

La munte, vremea se va răci semnificativ în primele zile de prognoză, respectiv până în data de 20 martie, când se vor atinge valori medii ale temperaturilor maxime de zero grade, în condiţiile în care săptămâna va debuta cu valori de 10 grade. În intervalul 21 - 31 martie valorile maxime vor oscila uşor între -2 şi 2 grade. Minimele vor fi în continuă scădere, bruscă în primele nopţi, de la medii de 2 grade până la -6 grade, în data de 21 martie, apoi uşoară, spre valori de -8 grade. Se vor semnala precipitaţii temporare, cu o probabilitate mai mare în intervalele 18 - 21 martie şi 24 - 31 martie.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
349

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
112

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
155

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...