Angajații care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei din partea statului

Angajații care au lucrat în perioada stării de urgență în regim de telemuncă vor primi câte 2.500 de lei de la Guvern. Banii se vor acorda la cererea și prin intermediul angajatorului. Totodată, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit.

Condiția pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectivă să fi lucrat cel puțin 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgență, notează ziare.com.

 

Din pachetul de masuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaților. Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat, atunci îl vei plăti cu 50% din salariu, iar statul oferă o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul inițial si salariul de după modificarea programului de munca.

Sumele se vor plăti prin același mecanism de rambursare ca la somajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de masuri este 2,5 miliarde de lei si pot beneficia până la 700.000 de angajați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

Monday, 30 June 2025

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

Monday, 30 June 2025

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Monday, 30 June 2025

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...