Ambulanţe noi pentru pacienţii din judeţul Botoşani

Patru autosanitare vor intra în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă până la sfârşitul acestui an. Majoritatea ambulanţelor existente în parcul auto au fost achiziţionate în urmă cu zece ani.

Ambulanţe noi pentru pacienţii din judeţul Botoşani

 arhivă  

În condiţiile în care acum pacienţii botoşăneni beneficiază doar de serviciile unei singure autosanitare de tip C pentru intervenţiile cu medic, cealaltă fiind avariată grav într-un accident rutier în urmă cu câteva săptămâni, Serviciul de Ambulanţă se descurcă tot mai greu din acest punct de vedere. Mai mult, cele care se află deja în exploatare au deja 7-800.000 de kilometri la bord.

Astfel că dotarea cu o ambulanţă de urgenţă pentru intervenţiile cu medic şi trei autosanitare de transport pacienţi este binevenită.

„Până la sfârşitul acestui an vor fi livrate aproximativ 500 de ambulanţe de urgenţă, urmând ca livrările să continue şi anul viitor începând cu luna ianuarie. Un total de 1.309 de ambulanţe de tip A, B şi C urmează a fi livrate în cadrul prezentului proiect finanţat prin POR, accesând fonduri Europene nerambursabile- 935 ambulanţe de urgenţă tip B din care 600 destinate serviciilor de ambulanţă şi 335 SMURD, 132 ambulanţe de urgenţă tip C din care 81 destinate serviciilor de ambulanţă şi 51 destinate SMURD şi 242 ambulanţe de transport de tip A destinate serviciilor de ambulanţă”, a anunţat medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, la ultima sa vizită la Botoşani din acest an.

Majoritatea ambulanţelor existente în parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost achiziţionate în anii 2007-2008.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
79

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
543

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
188

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...