Alte distrugeri provocate de grindină în judeţ! FOTO

Alte distrugeri provocate de grindină în judeţ! FOTO


Meteo Nord- Est

Furtunile anunţate de meteorologi şi-au făcut deja de cap în judeţ, producând pagube importante în gospodăriile sătenilor şi în culturi.

În judeţul Botoşani, localităţile Cândești, Dersca, Lozna, Mihăileni şi Vârfu Câmpului au fost avertizate de meteorologi cu COD GALBEN deoarece se vor semnala intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii, averse ce vor depăşi 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Grindină de mărimea unui ou de porumbel s-a semnalat însă la Cristineşti, acolo unde gheaţa a distrus viile şi nu numai. Primarul comunei, Marinel Stredie, spune că satul Cristineşti a fost cel mai afectat.

"Când s-a pornit furtuna, eu eram la jumătatea distanţei dintre Cristineşti şi Dragalina, însă nu am prins gheaţă. Acum ne ocupăm de pagube, încercăm să aflăm cât şi unde au fost distrugeri. Am fost informaţi de dimineaţă despre fenomenele meteo deosebite, am primit avertizări şi acestea ar fi valabile până la noapte la ora 23.00", spune Marinel Stredie.

Potrivit Meteo Nord- Est, astfel de fenomene s-au manifestat în mai multe comune din nordul judeţului, inclusiv la Hudeşti şi Suharău.

FOTO: Facebook Meteo Nord-Est


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
296

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
511

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...