A plecat în veşnicie la doar 55 de ani: Parcă-mi văd colegii de odinioară, zâmbind și strigând către ceilalți "a venit Costică Moroșanu!"

A plecat în veşnicie la doar 55 de ani: Parcă-mi văd colegii de odinioară, zâmbind și strigând către ceilalți "a venit Costică Moroșanu!"

   darabaneni.ro

A fost preşedintele Asociaţiei "Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţei", directorul publicaţiei Plai Dărăbănean şi profesor la Şcoala Gimnazială "Gheorghe Moroşanu" din Teioasa. 

Constantin Moroşanu a pierdut lupta cu o boală necruţătoare cu care a fost diagnosticat cu aproximativ un an în urmă, părăsindu-ne marţi, 18 octombrie, după orele 13:00. Profesorul dărăbănean ar fi împlinit în 12 decembrie 56 de ani. Week-endul trecut, a avut loc în cadrul evenimentului Toamna culturală lansarea ultimei sale cărţi, Trecători prin Zodia Revoluţiei.
Articole şi comentarii
. Profesorul de română-franceză a predat peste 25 de ani în învăţământul dărăbănean, la şcolile din Bajura şi Teioasa. 

"Sunt și eu profesor, dar de câte ori trec pe la liceul nostru, sau când intru pe holul școlii, parcă-mi văd colegii de odinioară, zâmbind și strigând către ceilalți "a venit Costică Moroșanu!". Da, am venit și astăzi și voi veni de câte ori mă veți chema, pentru că voi sunteți sufletul meu, inima, amintirile și clipele cele mai frumoase le-am petrecut cu voi, dragii mei, nu cu ziariștii – noii mei colegi, nu cu profesorii și cu foștii mei colegi de liceu, promoția 1979"; scria Constantin Moroşanu în Plai Dărăbănean. 

sursa: Dărăbăneni.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
100

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
58

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...