A apărut o nouă categorie de “speciali”. Majorarea pensiilor cu 14% a crescut discrepanţele dintre pensionari

A apărut o nouă categorie de “speciali”. Majorarea pensiilor cu 14% a crescut discrepanţele dintre pensionari

Creşterea cu 14 procente a pensiilor creşte discrepanţele dintre pensionari, pensiile în valoare de peste 5,000 de lei aproape dublându-se în urma intrării în vigoare a măsurii.

Datele Casei Naţionale de Pensii arată că de la 1 septembrie numărul de pensii mai mari de 5,000 de lei lunar aproape s-a dublat.

De la 27,500 de beneficiari s-a ajuns la 51,600, majorarea cu 14 procente a pensiei mărind discrepanţele dintre beneficiarii de pensii.

În aceste condiții se poate ajunge la situaţia în care cei cu pensii mari deja primesc nişte bani mai mulţi decât au contribuit şi deja devin speciali prin aceste majorări, relatează Adevărul.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
323

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
556

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...