(A) Anunţ cu privire la taxa de salubrizare

(A) Anunţ cu privire la taxa de salubrizare

Avand in vedere suma mare neincasata de la contribuabilii comunei pentru taxa de salubrizare, Primaria comunei Mihai Eminescu intentioneaza sa stabileasca un nou Regulament in care sa prevada un mod de recalculare a taxei precum si eventuale scutiri, in conformitate cu prevederile legale.

In acest sens este necesar, in primul rand, sa avem o evidenta corecta cu privire la numarul de persoane aflate la fiecare gospodarie, fapt pentru care, in zilele ce urmeaza, vom face publica evidenta pe care o detinem.

Urmare a publicarii evidentei cu gospodaria si numarul de persoane aferent, rugam toti cetatenii comunei sa ne anunte daca sesizeaza neconcordante in ceea ce priveste numarul de persoane care figureaza atat la locuinta proprie precum si la alte adrese despre care au cunostinta.

In acest fel, pe langa faptul ca modul de recalculare al taxei va fi unul corect, vom reusi sa introducem in evidentele de date si persoanele care s-au sustras de la plata taxei de salubrizare.

Intentia Primariei este de a crea egalitate intre cetatenii comunei, avand in vedere ca toti locuitorii beneficiaza de acest serviciu si doar o parte dintre acestia achita taxa.

De asemenea, va reamintm ca, in conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 111/31.07.2020, doar pana la data de 15 Decembrie 2020 contribuabilii comunei Mihai Eminescu, atat persoane fizice cat si juridice, BENEFICIAZA DE SCUTIREA DE 100% din plata majorarilor de intarziere neplatite aferente obligatiilor fiscale restante datorate Bugetului local al comunei, adica isi pot achita toate datoriile restante fara a plati penalitati, fapt pentru care va invitam sa achitati obligatiile catre Bugetul Local.

Platile pot fi efectuate la caseria institutiei, in numerar sau cu card bancar prin  POS precum si prin intermediul platformei  ghiseul.ro .

(A).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
25

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
203

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
218

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...