270.000 de români au cerut amânarea plății ratelor bancare

270.000 de români au cerut amânarea plății ratelor bancare

Asociația Română a Băncilor a anunțat că peste 270.000 de români au cerut amânarea plății ratelor bancare. În prezent, numărul românilor cu credite la bănci este de peste un milion, ceea ce înseamnă că în jur de 10% din populația activă a României, de aproximativ noua milioane de persoane, deține în prezent un credit.

Din cele 270.000 de cereri, băncile au soluționat deja 65% dintre solicitările primite de la clienți, persoane fizice ori firme.

Florin Dănescu, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor, a explicat că cererile își fac efectul din momentul depunerii, nu din momentul soluționării lor, care poate dura până la 15 zile.

„Băncile operează mai întâi solicitările care sunt apropiate de maturitate, de scadență. Așa cum e logic, astfel încât clienții să fie serviți în funcție de maturitatea cea mai apropiată, scadența lor la credit”, a explicat Dănescu la Digi24.

În ultimii ani, valoarea creditelor bancare acordate populației a fost ceva mai scăzută, încă chiar și în aceste condiții procentul celor care au solicitat amânarea plății ratelor bancare este destul de mare, de peste 25%.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
38

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
249

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
183

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...