2 iunie, de ziua Inaltarii Domnului: Rugaciune pentru ploaie la Botosani!

2 iunie, de ziua Inaltarii Domnului: Rugaciune pentru ploaie la Botosani!
Credincioșii sunt solicitaţi să se grupeze fiecare la biserica parohiei sale, de unde apoi se va pleca în procesiune spre Biserica "Sf. Nicolae" a Mănăstirii Popăuți.

"Pentru invocarea iertării lui Dumnezeu asupra noastră și a milostivirii Sale asupra pământului ars de secetă, chemăm preoții și credincioșii ortodocși din toate parohiile municipiului Botoșani la o slujbă pentru ploaie. Aceasta va avea loc joi 2 iunie 2011", transmite un comunicat semnat de protopopul de Botosani, pr. Lucian Leonte.

Astfel, începând cu ora 17.30, credincioșii sunt solicitaţi să se grupeze fiecare la biserica parohiei sale, de unde apoi se va pleca în procesiune spre Biserica "Sf. Nicolae" a Mănăstirii Popăuți, unde se vor săvârși:
-Canonul de pocăință;
-Rugăciunea pentru iertarea tuturor păcatelor;
-Rânduiala la vreme de secetă;
-Slujba aghezmei mari.

Pe traseul Biserica parohială – Mănăstirea Popăuți, la dus și la întors, se va cânta de către credincioși: Mântuiește Doamne poporul Tău; Tatăl nostru; Cine este Dumnezeu; Doamne a Puterilor; Cu noi este Dumnezeu etc.

Preoții vor stropi, la întoarcere, cu aghiazmă.

Vor fi purtate de credincioșii pe drum icoana hramului, prapori. La plecare și sosire, la biserici, se vor trage clopotele.

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece Ani

astăzi, 13:46
9

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
109

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
84

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...