139 de persoane sunt în verificări la Botoșani pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19

139 de persoane sunt în verificări la Botoșani pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19

Potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani sunt în carantină instituționalizată în acest moment 139 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

În paralel, alte 2.041 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Anunțul a fost făcut de Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

“În urma misiunilor executate în sistem integrat în ultimele 24 de ore pentru verificarea respectării restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, jandarmii botoșăneni au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 20.800 de lei. 66 de jandarmi au fost angrenați în misiuni de ordine publică, paza centrelor de carantină și misiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, în afara efectivelor care asigură paza și protecția celor 18 obiective aflate în competență”, a mai adăugat Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

Totodată, au fost efectuate verificari la 1.332 persoane izolate la domiciliu și 189 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

De asemenea, au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale dintre care 6 pentru nerespectarea măsurilor de izolare în valoare de 21.200 lei, 59 pentru nerespectarea măsurilor impuse privind deplasarea în afara locuinței în valoare totală de peste 54.000 și 7 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activității localurilor publice în valoare de 123.000 de lei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
142

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
270

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
127

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...