Romania risca amenzi de 200.000 de euro pe zi din cauza gropilor ecologice

 Romania risca amenzi de 200.000 de euro pe zi din cauza gropilor ecologice
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, astazi,ca din 2010 Romania va fi penalizata de catre Comisia Europeana cu 200.000 de euro pe zi daca nu va rezolva problema gropilor ecologice.

Potrivit ministrului Mediului, impotriva Romaniei s-ar putea declansa procedurile formale de infringement (incalcarea dreptului comunitar) la capitolul mediu, daca nu vor fi inchise gropile de gunoi neconforme, care in acest moment in Romania reprezinta 94% din gropile de gunoi existente.

"Infringement-ul pentru Romania la acest capitol, din 2010, ne va costa amenzi de 200.000 de euro pe zi. Cred ca va trebui sa gasim o schema si sa apasam un pic pe acceleratie", a spus Nemirschi, citat de Agerpres.

La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca potrivit graficului stabilit cu UE, din 2010 incep penalitatile daca nu se rezolva aceasta problema, insa se incearca o derogare a acestui termen.

"Noi suntem in negocieri sa obtinem o derogare pentru ca Romania nu este Germania si autoritatile locale trebuie sa se concentreze foarte mult. Incercam sa ajutam cu lobby politic ca pentru viitor, pe langa aceste gropi ecologice, sa putem sa determinam folosirea deseurilor catre tehnologii noi de tip cogenerare pentru producere de energie electrica. Dar, asta presupune negociere la Bruxelles", a spus Mircea Geoana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început lucrările de întreținere a gazonului pe Stadionul Municipal din Botoșani

Sâmbătă, 8 August 2020
187

Direcția Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani a început lucrările de întreținere a gazonului de pe Stadionul Municipal, suprafață de joc pe care se va desfășura, peste c&ac...

Un botoșănean a ajuns cu pulsul aproape la zero, după ce a fost atacat de albine

Sâmbătă, 8 August 2020
476

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la Urgenţe, după ce a fost la un pas de moarte din cauza albinelor.Botoşăneanul are mai mulţi stupi pe un teren din localitatea Orăşeni Vale, însă ac...

Două angajate și o beneficiară din două centre sociale din județ, depistate cu Covid-19

Sâmbătă, 8 August 2020
663

Două angajate ale centrelor de asistență socială din Suharău și din Mihăileni, din județul Botoșani, au fost diagnosticate cu Covid-19, vineri, respectiv sâmbătă dimineață. Mai mult...