Programul "Casa Verde" pentru panouri solare, oprit definitiv. Fondurile intra in impaduriri

 Programul "Casa Verde" pentru panouri solare, oprit definitiv. Fondurile intra in impaduriri
Programul Casa Verde demarat de Guvernul Tariceanu a fost oprit de actualul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. El a anuntat astazi, ca o parte din banii care ar fi fost folositi la subventionarea panourilor solare vor fi directionati spre impaduriri in zonele supuse desertificarii.

Am incercat sa echilibrez zona Fondului de Mediu. Am oprit programul Casa Verde, care era destinat mai mult vilelor de vacanta din Valea Prahovei. Am alocat o parte dintre acesti bani spre impaduriri. Trebuie sa ne pregatim pentru ce va urma peste 10 ani, a anuntat Nemirschi.

El a citat un raport european, realizat de specialisti de la 13 institute de cercetare, conform caruia mai multe judete ale Romaniei urmeaza sa devina aride in 20 de ani.

Este vorba despre o zona care merge de la vest la est, cuprinzand judete din Banat, Oltenia, sudul Munteniei si Dobrogea. In 20 de ani solurile de aici vor fi aride, iar productia cerealiera va reprezenta 60 la suta din ceea ce reprezinta astazi, a explicat Nemirschi.

Impaduririle urmeaza sa fie facute in aceasta zona, insa ministrul nu a putut oferi mai multe detalii despre acest program.

sursa: hotnews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
262

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
436

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...