Pretul gazelor ar putea ramane neschimbat, dupa 1 aprilie

 Pretul gazelor ar putea ramane neschimbat, dupa 1 aprilie
Pretul gazelor livrate populatiei ar trebui sa ramana neschimbat si dupa 1 aprilie, a declarat astazi secretarul de stat din cadrul ministerului Economei, Tudor Serban.

Directorul Departamentului Preturi si Tarife in domeniul gazelor naturale din Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Gabriel Sarbu, a declarat la 8 ianuarie ca ANRE va tine cont de oprirea importului din Rusia atunci cand va calcula pretul gazelor livrate populatiei.

ANRE a anuntat la 22 decembrie 2008 ca a decis ca pentru trimestrul I 2009 sa mentina nemodificat pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor captivi, inclusiv casnici.

Ultima majorare a pretului gazelor pentru populatie a fost integistrata pe 1 iulie 2008, cand acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.

ANRE este o institutie publica independenta care reglementeaza pietele de energie electrica si de gaze naturale. Autoritatea stabileste reguli necesare functionarii pietei si se asigura ca acestea sunt respectate de toti participantii.

De asemenea, autoritatea acorda licente si autorizatii care dau posibilitatea companiilor sa opereze pe piata de energie electrica.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția 2020 a proiectului Bibliotecii Județene debutează pe 13 iulie

astăzi, 14:29
15

Biblio-Vacanța 2020 este o ediție jubiliară, a zecea, a unuia dintre cele mai importante proiecte derulate de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani.Păstrând tradi...

Zece noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID în Botoșani, 592 la nivel național

astăzi, 14:26
69

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, au fost diagnosticate cu noul coronavirus încă zece persoane, totalul celor infectați de la debutul pandemiei ridicându-se, ...

Încă un pas spre Europa: Înmatricularea maşinilor se va face și direct la dealer-ul auto

astăzi, 11:48
368

Știrea zilei vine de la ministrul de Interne, Marcel Vela, care a anunțat astăzi că va semna un ordin de ministru care va permite înmatricularea maşinilor direct la dealer-ul auto. ...