Cat de sanatoase sunt inimile romanilor?

 Cat de sanatoase sunt inimile romanilor?
Incepand din luna februarie, putem evalua, cu ajutorul medicului de familie, riscul de a ne imbolnavi sau deceda printr-o afectiune cardiovasculara, in urmatorii zece ani. Evaluarea va fi facuta in baza unei grile de calcul elaborata de Societatea Europeana de Cardiologie, scrie Jurnalul National.

Statisticile arata ca bolile cardiovasculare (BCV) reprezinta principala cauza de deces in Romania, romanii facand parte dintre populatiile cu risc inalt din Europa.

Pentru ca preventia cardiovasculara poate reduce cu doua treimi mortalitatea, Societatea Romana de Cardiologie a lansat recent, in cadrul unui eveniment cu participare internationala, un program national dedicat acestui fenomen.

Astfel, diagrama de risc cardiovascular a pacientului va evalua riscul cardiovascular si va avea drept efect principal recomandarea catre pacienti a unor masuri de preventie printre care schimbarea stilului de viata, renuntarea la fumat, reducerea nivelului colesterolului "rau", un program care sa includa exercitii fizice, consumul a cel putin 4-5 mese de fructe si legume pe zi precum si tratament adecvat pentru pacientii cu hipertensiune arteriala, dislipidemie si diabet zaharat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

24 de ore de Cod galben de instabilitate atomosferică în Botoșani. Se anunță furtuni și grindină

astăzi, 11:17
50

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineață, o avertizare de tip Cod galben de instabilitate atmosferică, inclusiv pentru județul Botoșani.Perioada de referinț...

Marius Budăi: „Domnilor Flutur și Șoptică, nu fiți lași și cereți-i lui Orban să mărească pensiile cu 40% celor 90.000 de pensionari din Botoșani”

astăzi, 11:08
31

Comunicat de presă:PSD apără legea pensiilor și majorarea cu 40% de la 1 septembrie. La nivel național PSD a inițiat o petiție semnată de peste 800.000 de pensionari din fiecare județ, in...

Un deputat îi cere lui Flutur să dispună ridicarea căsuțelor de pe Unirii

astăzi, 09:45
109

Deputatul PSD Răzvan Rotaru consideră că toate căsuțele din lemn de pe Pietonalul Unirii trebuie să fie ridicate din zona respectivă, dacă nu își găsesc utilitatea.„Este o zo...