STAREA DRUMURILOR din România - HARTA COMPLETĂ

STAREA DRUMURILOR din România - HARTA COMPLETĂ
"Nu ştiu cum e drumul pe acolo". Am spus şi am auzit de nenumărate ori această propoziţie în discuţiile cu alţi şoferi. O comunitate de pasionaţi de infrastructură a creat o hartă cu starea şoselelor din ţara noastră, informează Promotor.

Comunitatea activează pe forumul construimromania.ro, unde oricine îşi poate face un cont ca să dea informaţii despre starea în care se află drumurile pe care au condus recent. Harta se actualizează lunar, iar din 2015, speră cei din spatele site-ului, ea va fi una interactivă, căci acum este statică.

Conform administratorilor site-ului, comunitatea s-a cristalizat în jurul anilor 2008-2009, pornind de la dorinţa de a discuta tema infrastructurii naţionale: autostrăzi, căi ferate, aeroporturi. "La acea vreme, informaţiile publice erau puţine, iar în domeniul autostrăzilor progresul lucrărilor era complet necunoscut", spun cei de la Construim România pentru Gandul. "Aşa că am început să ne informăm unii pe alţii despre progresul lucrărilor din zona fiecăruia care îşi făcea timp să dea o fugă pe şantierele în curs şi să realizeze fotografii", au adăugat ei.

CLICK AICI PENTRU A URMĂRI ZONA CARE VĂ INTERESEAZĂ

Ideea hărţii cu starea drumurilor a apărut în urmă cu aproximativ patru ani, după întrebarea standard "cum e drumul X?". Prima variantă a hărţii a apărut în aprilie 2011 şi de atunci a fost actualizată constant.

Pe lângă minunata hartă cu starea drumurilor, pe forumul construimromania.ro există şi o secţiune dedicată tuturor proiectelor de autostrăzi din România. Acolo poţi să vezi poze şi filmări aeriene cu marile şantiere care traversează ţara în lung şi în lat.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași!

astăzi, 08:13
295

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
370

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
227

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...