"Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte", la Teatrul Vasilache Botoşani!

"Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte", la Teatrul Vasilache Botoşani!
Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" prezintă duminică, 21 septembrie 2014, de la ora 11.00, dar şi de la ora 12.30, spectacolul "Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte", de Petre Ispirescu, regia Marius Rogojinschi.

Din distribuţie fac parte actorii: Claudiu Gălăţeanu, Florin Iftode, Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Mihaela Ştempel, Anamaria Chelaru, Zînica Panţiru, Marius Rusu, Cristinel Onofrei, Alin Gheorghiu.

"Plecat în căutarea unei promisiuni, făcută la naştere de către tatăl său, aceea de a găsi tărâmul "Tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte", Făt-Frumos însoţit de calul său, străbate un drum al primejdiilor din care ies mereu învingători până ajung pe tărâmul căutat: cel al "Tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte". Aici este  de fapt locul nemuririi, al timpului mereu acelaşi, unde Făt-Frumos o cunoaşte pe stăpâna locurilor, o frumoasă prinţesă. Îndrăgostindu-se unul de celălalt, Făt-Frumos rămâne împreună cu prinţesa, care-i devine între timp soţie, uitând de trecerea timpului şi rămânând mereu tânăr.
Plecând la vânătoare, dintr-o nefericită întâmplare, uită de sfatul prinţesei, acela de a evita Valea Plângerii şi nimereşte în acel loc, ce-i stârneşte dorul de părinţi şi de a se întoarce la ei. Drumul întoarcerii îi dezvăluie trecerea timpului. Ajuns la palatul tatălui său, Făt-Frumos este deja bătrân, iar locurile copilăriei deveniseră o ruină. Părinţii săi nu mai trăiau de mult, iar a se întoarce înapoi la prinţesă era peste puterile sale. Astfel, decide să rămână între ruinele castelului părintesc, lăsându-şi calul să se întoarcă înapoi pe tărâmul "Tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte". Rămas singur şi bătrân Făt-Frumos este găsit de către moartea sa, care firesc îi stinge viaţa ca oricărui muritor". (regizor, Marius Rogojinschi)

Regia şi adaptarea scenică: Marius Rogojinschi
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Muzica: Ovidiu Şvarţ

Pentru rezervări sunaţi la numerele de telefon  0756.084.651 / 0231.514.353
Preţul unui bilet de intrare este 7  lei
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
392

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
52

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
71

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...