La Botoșani nu sunt probleme cu salariile bugetarilor, anunță trezorierul-șef!

La Botoșani nu sunt probleme cu salariile bugetarilor, anunță trezorierul-șef!
Reprezentanții Trezoreriei Botoșani susțin că la Botoșani nu sunt probleme cu plata salariilor angajaților din sistemul bugetar. Mai mult, spune Mihai Alexa, sunt instituții unde au început deja să se dea banii.

Potrivit lui Mihai Alexa, trezorierul-șef, ar putea să apară unele întârzieri doar acolo unde mai sunt conturi noi de deschis sau unde sunt programe care trebuie puse la punct, dar din punct de vedere al asigurării fondurilor nu vor fi deficiențe.

"Cei care au venit au fost serviți, bani sunt. Nu am respins pe nimeni. Noi am dat deja în procent de 50% și dacă mai sunt probleme punctuale le vom rezolva", a declarat Mihai Alexa.

Îngrijorarea vine după ce, la nivel național, a apărut zvonul că salariile bugetarilor vor întârzia din cauza unei hotarari de guvern prin care s-au modificat ordinele de plată.

Ministerul Finantelor a facut aceste modificari in noiembrie 2013, iar hotararea de guvern intra in vigoare la 1 ianuarie 2014. Conturile au fost blocate si pentru ca intre 1 si 6 ianuarie bugetarii nu au lucrat, functionarii Ministerului de Finante nu ar fi avut timp sa faca modificarile de rigoare pentru deblocarea conturilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
21

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
123

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...