Antonescu: A devenit evident ca Ponta sustine proiectul privind Rosia Montana

Antonescu: A devenit evident ca Ponta sustine proiectul privind Rosia Montana
Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca "a devenit evident" ca Victor Ponta sustine proiectul privind Rosia Montana, liderul PNL apreciind totodata ca premierul a fost mai putin atent la nuante cand a spus ca trimite comisia parlamentara acolo.  

Antonescu a mentionat ca Victor Ponta nu poate sa trimita comisia parlamentara in localitate, ci doar o delegatie de la Guvern. 

Totodata, liderul PNL a afirmat ca nu este cazul ca subiectul sa fie "dramatizat". "La un moment dat am avut impresia ca discuta despre salvarea unor ostatici prinsi de teroristi sau despre oameni salvati dintr-o surpare de mina. Nu, oamenii singuri intrasera, singuri au iesit, ca o forma de protest. Aici nu ne jucam si putem sa intram in mina, sa iesim din mina, ca sa vina Antonescu, sa vina Ponta... Esenta, cred ca vorbim de oameni seriosi, este sa le fie ascultat punctul de vedere, si le este ascultat, slava Domnului", a adaugat Antonescu.  

El a afirmat ca ii este "foarte clara pozitia premierului fata de proiect".

"Eu cred ca a devenit evident ca premierul sustine proiectul, si tocmai ceea ce eu cerusem si pana la urma cer in continuare este sa facem lucrurile clare, dar in fine, asta este problema domniei sale. Mie mi-e clar", a declarat Antonescu.  
Liderul PNL a admis ca premierul Victor Ponta "a punctat" la capitolul imagine prin deplasarea la Rosia Montana. Totodata, Antonescu a afirmat ca argumentele impotriva proiectului Rosia Montana se inmultesc, dar asta nu exclude faptul ca fiecare parlamentar voteaza in mod individual.  

El a mentionat ca pozitia PNL a fost bazata inclusiv pe o hotarare a Delegatiei Permanente a partidului din 2007 privind exploatarea cu cianuri, despre care a mentionat ca a fost o hotarare "cam tare, cam prea puternica".  

Minerii de la Rosia Montana, care s-au blocat in subteran de cinci, respectiv trei zile, au iesit din mina, duminica seara, dupa aproape o ora de la momentul in care premierul Victor Ponta a coborat la ei, primul-ministru spunandu-le acestora ca le va aduce Comisia parlamentara.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
101

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
874

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
408

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...