Scoala noua pentru elevii din Ibanesti-FOTO

Scoala noua pentru elevii din Ibanesti-FOTO
In prima zi de scoala, in comuna Ibanesti a fost dat in folosinta o noua Scoala cu clasele I-IV, obiectiv care are in componenta sa patru sali de clasa, cancelarie, centrala termica, grupuri sanitare si un spatiu de depozitare a materialelor didactice. Obiectivul de investitii a fost construit cu sprijinul Societatii de Radiodifuziune din Romania prin intermediul Societatii Nationale de Cruce Rosie, contribuind cu o treime din costul obiectivului, celelalte doua treimi fiind asigurate din bugetul local.

Odata cu inceputul de an scolar, noul obiectiv de investitii va oferi conditii corespunzatoare de desfasurare a cursurilor atat pentru cei 80 de copii cat si pentru cadrele didactice.

Atat initiativa cat si implicarea primarului Romica Magopet si a aparatului de specialitate din cadrul primariei s-au dovedit inca o data eficiente venind in sprijinul pentru dezvoltarea si modernizarea invatamantului ibanestean.


Investitia in invatamant, in instruirea si educatia celor mici reprezinta un lucru extrem de important in activitatea de administratie. Dorim ca responsabilitatea si implicarea tuturor profesorilor si a educatorilor sa se ridice la inaltime astfel incat generatia copiilor de astazi sa devina o generatie de oameni cu responsabilitate si implicare in bunastarea oricarei comunitati, a spus primarul Romica Magopet in cuvantul sau.

Sunt extrem de emotionat,  dar si fericit in acelasi timp ca particip la o astfel de festivitate de inceput de an. Sunt multumit ca am putut contribui la o noua investitie in comuna Ibanesti, o investitie pentru cei mici, o investitie care are rolul de a dezvolta si moderniza invatamantul ibanestean si nu numai, a spus reprezentantul Societatii Nationale de Cruce Rosie, Eduard Maciuca.





Lansarea cartii "IBANESTI MOMENTE DE EXISTENTA"

Odata cu prima zi din noul an scolar 2012- 2013, in comuna Ibanesti a avut loc lansarea cartii "IBANESTI - MOMENTE DE EXISTENTA". Aceasta reprezinta o analiza socio-economica a comunei Ibanesti, in paginile careia autorii, respectiv primar Ing. Romica Magopet, director prof. Mariana Magopet si preotul Bogdan Mihai Stefan, din parohia "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril", au evocat realizarile si evolutia comunei Ibanesti. 

Cartea este structurata pe 3 capitole:
-  un capitol despre Educatie care cuprinde monografia Scolii "Mihail Sadoveanu" Dumbravita, scris de director Prof. Mariana Magopet;
- un capitol despre Religie si monografia Bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" Ibanesti, scris de preotul paroh Bogdan Stefan Mihai;
- un capitol despre Administratie cu monografia comunei Ibanesti si relatarea investitiilor si a evenimentelor care au avut loc in ultimii ani, scris de primarul Romica Magopet.

Principalul obiectiv a fost realizarea unei marturii scrise, care sa vorbeasca viitorului si celor care vor dori sa cunoasca aceasta frumoasa comuna. Lucrarea este de o mare importanta pentru comuna, deoarece in aceasta carte se gasesc informatii despre primii ani de viata pe meleagurile ibanestene, despre atestarea documentara si despre evolutia Ibanestiului. Cartea a fost oferita si celor prezenti la deschiderea noului an scolar, cadre didactice si invitati.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
102

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
59

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...