Elevii de 10 din Botoşani, premiaţi de primarul Ovidiu Portariuc-FOTO

Elevii de 10 din Botoşani, premiaţi de primarul Ovidiu Portariuc-FOTO
Cei mai bun elevi din municipiul Botoşani, care au obţinut rezultate excepţionale pe parcursul anilor de studii, dar şi la evaluarea naţională şi la Bacalaureat au fost premiaţi, vineri, de primarul Ovidiu Portariuc.

Elevii premiaţi sunt Adelina Vicol Trişcă, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu", singura elevă din Botoşani care a reuşit să ia media 10 la examenul de Bacalaureat şi Laura Aprilescu, de la Şcoala nr. 13 şi Miruna Buză, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, care au luat zece pe linie la evaluarea naţională.

De asemenea a fost premiat şi Cătălin Nicoale Ruxandar, de la Colegiul Naţional "A.T Laurian" care a fost desemnat elevul anului la gimnaziu.





Aceştia au primit din partea primarului câte o diplomă şi 1.000 de lei.

Vreau să vă felicit pentru ceea ce aţi reuşit să realizaţi. Astăzi, vrem să facem publică această premiere. Să fie un semnal pentru toţi elevii, pentru toţi cei care cred că în viaţă se poate reuşi şi altfel decât prin mijloace facile şi pe scurtături. Deci, se poate reuşi în viaţă prin muncă, prin efort, prin dedicaţie, aşa cum o demonstraţi dumneavoastră şi cred că sunteţi nişte modele pentru generaţia dumneavoastră. Felicit, de asemenea, părinţii care v-au susţinut şi profesorii care au fost alături de dumneavoastră şi au avut un cuvânt de spus în realizarea performanţelor excepţionale pe care le aveţi, a spus primarul.





Elevii de 10 din Botoşani au spus că au ajuns să aibă aceste rezultate prin multă muncă şi motivaţie. Adelina Vicol Trişcă, care a absolvit Colegiul National “Mihai Eminescu" a avut o activitate şcolară de excepţie.

A fost şefă de prmoţie atât la finalizarea şcolii generale, cât şi la finalizarea liceului, având zece pe line. Va da examen la Facultatea de Farmacie din Cluj, dar îşi va depune şi un dosar pentru admitere la Universitatea “Babeş Bolyai", Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Laura Aprilescu a terminat şcoala generală cu 10 pe linie.

A participat la olimpiade şcolare, unde a obţinut note foarte bune. A participa la concursuri de fizică, la concursuri de limba română si creativitate literară.

Cătălin Nicoale Ruxandar a avut media generala a anilor de studii 10 şi a participat la diferite olimpiade şi concursuri şcolare naţionale şi internaţionale, unde a obţinut premii. 

Miruna Buză a lipsit de la premiere, însă va veni şi ea la Primărie pentru a-şi ridica diploma şi plicul cu bani.

Primarul Ovidiu Portariuc a spus că vrea ca premierea celor mai buni elevi din Botoşani să devină o tradiţie, şi va face chiar şi un concurs pentru a stimula cât mai mulţi elevi să obină performanţă.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
351

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
624

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
178

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...