Eurovision 2012 incepe astazi cu prima semifinala, in care concureaza si Romania

Eurovision 2012 incepe astazi cu prima semifinala, in care concureaza si Romania
Concursul Eurovision 2012 debuteaza, marti, pe scena Crystal Hall din Baku, cu prima semifinala a competitiei muzicale in care evolueaza si trupa Mandinga cu piesa "Zaleilah". Membrii trupei Mandinga sunt increzatori in sansele Romaniei la Eurovision 2012, mai ales ca in prima semifinala sunt cotati ca favoriti de presa internationala, scrie Agerpres.

"Este normal sa simti emotii la un asemenea nivel, dar am invatat sa ni le controlam si totul va fi bine pe scena Eurovision. Simtim sprijinul celor de acasa, ne bucuram de foarte multi fani si in Azerbaidjan, inclusiv printre jurnalistii acreditati la Eurovision, ceea ce ne da multa energie", a declarat solista trupei Mandinga, Elena Ionescu.

Trupa Mandinga a sustinut duminica seara un concert in Eurovision Village, cel mai mare parc din Baku, la care au venit peste 20.000 de oameni, informeaza reprezentantii TVR. Potrivit reprezentantilor Televiziunii Publice, surpriza a fost ca multi dintre cei din public stiau versurile piesei "Zaleilah", motiv pentru care au cantat cu Mandinga, dar au si fluturat steagurile Romaniei.

Membrii trupei Mandinga vor evolua de pe pozitia a sasea in aceasta semifinala a Eurovision din Azerbaidjan.

Zece tari vor fi desemnate finaliste din aceasta prima semifinala a concursului pe baza votului juriului si a publicului, care vor contribui fiecare la decizie cu 50%. In aceasta prima etapa a Eurovision publicul din tarile participante la semifinala va avea drept de vot, dar telespectatorii nu vor putea vota pentru reprezentantii tarii lor, ci pentru ceilalti artisti. Drept de vot vor avea si tarile care sunt deja finaliste, in calitate de organizatoare ale concursului.

Cea de-a doua semifinala a Eurovision va avea loc joi, iar in aceasta etapa vor evolua reprezentantii din Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia si Hertegovina si Lituania. Si din aceasta semifinala se vor califica tot zece tari in marea finala, programata sambata.

Marea Britanie, Franta, Italia, Azerbaidjan, Spania si Germania sunt calificate direct in finala in calitate de tari organizatoare ale concursului.

Pe parcursul celor trei zile de concurs 16.000 de spectatori vor putea fi prezenti in sala din Crystal Hall din Baku. Concursul va fi transmis de TVR.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
508

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
69

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...