Profesor botosanean, cercetat dupa ce a venit beat la ore!

Profesor botosanean, cercetat dupa ce a venit beat la ore!

Un profesor de la Scoala nr. 7 "Octav Bancila" din municipiul Botosani este cercetat disciplinar, dupa ce ar fi venit la ore sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma cu o saptamana, profesorul Alexandru Boatca, de 57 de ani, s-a prezentat la serviciu, avand cursuri incepand cu ora 13.00, insa, potrivit conducerii unitatii de invatamant, mai multi profesori au observat ca profesorul este sub influenta bauturilor alcoolice si au incercat sa il convinga sa nu intre la ore. Cu toate acestea, profesorul a refuzat sa plece din scoala. Imediat dupa inceperea orelor, directorul unitatii a intrat in sala de curs, intrucat era galagie. Dupa discutiile cu profesorul, acesta a recunoscut ca a consumat bauturi alcoolice inainte de a veni la scoala.

"Luni a venit conform programului, la ora 13.00, si era intr-o stare nepotrivita. Unii profesori care l-au intalnit la poarta au remarcat acest lucru si au incercat sa il intoarca din drum, dar nu a dorit si a intrat la una dintre ore, la o clasa a VIII-a. Am intrat si eu in clasa, iar haosul creat m-a determinat sa fac demersuri pentru a-l supune testului etilotest si am incercat sa verificam daca domnul profesor a consumat alcool. A fost chemata si Politia Locala, insa nu exista o procedura in acest sens. In fata unui grup de profesori, a reprezentantilor sindicatului si a reprezentantului Inspectoratului Scolar trimis la sesizarea noastra, domnul profesor a recunoscut ca a consumat alcool", a declarat Mihaela Costin, directorul Scolii nr. 7.

Politia Locala: Amenda maxima pentru profesor!

Data fiind starea profesorului, conducerea unitatii i-a solicitat sa paraseasca incinta, insa acesta a refuzat, fiind scos de politistii locali, care i-au aplicat si o amenda de 1.000 de lei.

"A fost sancţionat conform Legii 61 pentru adresare de expresii vulgare, savarsire de gesturi obscene la adresa elevilor. Cuantumul amenzii este intre 200 si 1.000 de lei, iar dumnealui a primit maximul, de 1.000 de lei", a declarat Bianca Albu, purtator de cuvant al Politiei Locale.
 
Conducerea scolii a dispus constituirea unei comisii si cercetare disciplinara a profesorului de muzica.

"Chiar a doua zi am facut Consiliul de Administratie si am decis infiintarea unei comisii disciplinare de cercetare a domnului profesor, si comisia isi va face treaba", a declarat directorul Scolii nr. 7.

Profesorul se apara: "Am fost imbatat!"

De cealalta parte, profesorul recunoaste ca a venit baut la ore, dar spune ca a fost pacalit de o persoana sa bea. In plus, acesta este nemultumit ca nu i se asigura in scoala tot materialul didactic necesar pentru sustinerea orelor.

"Scoala nu ma intelege, nu imi acorda mijloacele necesare cand vin la scoala, vin cu casetofonul in plasa, cu orga, nu se respecta reglementarile care sunt obligatorii. Eu sunt bolnav de rinichi, nu am voie sa fac eforturi si am facut si azi o cerere la doamna directoare… Cineva mi-a promis ca imi da bani pentru ca nu mai aveam, eu am 500 de lei rate pe luna, am nevoie de medicamente si si-a batut joc de mine, mi-a oferit bautura, a spus sa merg la el acasa sa servesc ceva si eu nu am voie sa servesc si s-a intamplat", este explicatia profesorului Alexandru Boatca,  vizavi de cele intamplate.

Totodata, multi profesori diriginti din scoala s-au plans catre directorul unitati in legatura cu notele mici pe care profesorul de muzica le pune elevilor.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar sustin ca in functie de raportul si consluziile comisiei de disciplina de la nivelul unitatii, se vor lua masurile in consecinta. 
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
302

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5444

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
215

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...