Judecatorii Tribunalului Botosani, sufocati de litigiile de munca!

Judecatorii Tribunalului Botosani, sufocati de litigiile de munca!

   Adrian Toporascu

Numai in ultimul an, tot mai multi botosaneni au decis sa lupte cu statul pentru a-si obtine inapoi drepturi pe care le considera incalcate, cele mai multe actiuni in instanta fiind deschise de catre bugetari, indeosebi cei din invatamant si din domeniul asistentei sociale.

Modificarile legislative in domeniul salarizarii, al pensiilor, precum si disponibilizarile din sistemul public au creat un val urias de nemultumiti, hotarati sa isi recupereze drepturile prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Potrivit presedintelui Tribunalului Botosani, Adrian Toporascu, numai in primele sase luni ale acestui an, numarul dosarelor inregistrate pe rol a crecut cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Din 2005 trendul este crescator. In fiecare an, cresterea a fost intre 7-8 si 15%. Ultimele date pe care le am duceau la concluzia ca volumul a crescut cu 25%, la sfarsitul lunii iunie. A crescut foarte mult numarul de litigii de munca atat in ceea ce priveste functionarii publici, care sunt solutionate la instanta de contencios administrativ, cat si celelalte litigii de munca comune. Aici cresterea este mai mult deca substantiala, erau peste 4.000 de cauze", a spus judecatorul Adrian Toporascu, presedintele Tribunalului Botosani.

In acest moment la Tribunalul Botosani activeaza 22 de judecatori, cu tot cu cele cinci functii de conducere, din cei 24 cati sunt in organigrama. Doua judecatoare sunt in concediu de crestere a copilului.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...