Daniel Botezatu: “Temele pentru acasa nu trebuie interzise in totalitate”

Daniel Botezatu: “Temele pentru acasa nu trebuie interzise in totalitate”

 DANIEL BOTEZATU, inspector general adjunct al ISJ  

Daniel Botezatu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, sustine ca optionalele pe care le fac copiii la gradinita nu trebuie platite de catre parinti.

El a specificat ca exista un ordin de ministru care prevede ca aceste optionale sa fie platite din sponsorizari sau din contributia proprie a gradinitei.

“La nivel de gradinite exista o nota de ministru prin care se spune ca pot fi tinute aceste optionale platite, dar din sponsorizari sau din banii proprii ai grrdinitei, nu din contributia parintilor. Atata timp cat se respecta aceasta nota de ministru, din punctul meu de vedere nu vad nicio problema ca o gradinita sa aiba unul, doua sau cinci optionale sau cate considera. Nu trebuie sa le interzicem optionalele, ci sa le tină cu respectarea acelei note de ministru", a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct.

El a mai precizat ca nici temele pentru acasa nu ar trebui interzise in totalitate, pentru ca sunt materii precum matematica, romana sau limbi straine unde tema pentru acasa este o necesitate.

“Dozarea volumului temei in functie de timpul liber al copilului este cu totul o alta discutie, ceea ce intr-adevar sunt pentru reducerea volumului temelor. Asa cum sunt si pentru interzicerea de a se nota elevul la scoala pe simplul fapt daca si-a facut sau nu tema. Sa iti faci tema este un aspect, a fi scos la tabla, ascultat si pune nota pe care o meriti este alt aspect", a mai spus Daniel Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
13

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
25

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
52

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...