Ipotesti: Festivalul de Tehnologii Informatice 2011

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu", în parteneriat cu Asociaţia GREPIT, Fundaţia  Naţională pentru Dezvoltare Comunitară, TEHNE – Centrul pentru Inovare în Educaţie, uCoz România şi Asociaţia Judeţeană a Organizatorilor de Evenimente – Botoşani anunţă desfăşurarea la  Ipoteşti, în perioada 28 august – 2 septembrie 2011,  "Festivalului de Tehnologii Informatice 2011".

În cadrul festivalului vor avea loc următoarele evenimente principale: ateliere de lucru foto-video, schimburi de experienţă IT şi Concursul "GREPIT", ediţia a VI-a. Concursul se va desfăşura pe toată perioada festivalului. Secţiunile competiţionale vor fi: design şi dezvoltare web, software (utilitar,mobil şi jocuri), media (stop motion şi video).

Atelierele de lucru foto-video şi schimburile de experienţă IT îşi propun instruirea participanţilor şi împărţirea cunoştinţelor în domeniul media şi cel al tehnologiilor informatice de către specialişti în domeniu, dar şi de către participanţi, cu scopul de a-şi dezvolta mai departe propriile aplicaţii care au fost prezentate în cadrul Concursului "GREPIT", editia a VI-a.

Faţă de ediţiile anterioare, anul acesta participanţii au avut ocazia să ia parte şi la un program de mentorat online, desfăşurat în perioada 1 iulie – 16 august. Pentru etapa finală au fost selectate un număr de 33 de proiecte. Realizatorii proiectelor, în număr de 38 de persoane vor participa la evenimentele din cadrul Festivalului de Tehnologii Informatice 2011 desfăşurat la Ipoteşti.

La finalul evenimentului participanţii vor fi iniţiaţi în direcţia dezvoltării abilităţilor de comnunicare interactivă, de dezbatere şi dialog competitiv, de promovare şi susţinere a unei idei.

GREPIT este o iniţiativă dedicată dezvoltării competenţelor tinerilor pasionaţi de calculatoare, prin simularea unui mediu competiţional dar şi colaborativ, provocator şi fascinant, similar cu domeniul IT din sec. XXI.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
97

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
602

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
209

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...