Moneda de aur de la BNR, dedicata lui Nicolae Iorga

Moneda de aur de la BNR, dedicata lui Nicolae Iorga
Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu 25 iulie, o moneda din aur, cu valoare nominala de 100 lei, dedicata aniversarii a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga, a anuntat, vineri, BNR.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucati, iar pretul de vanzare pentru moneda din aur este de 1.450 lei, exclusiv TVA.

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Monedele din aur din emisiunea numismatica "Aniversarea a 140 de ani de la nasterea lui Nicolae Iorga" au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
242

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
87

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
274

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...