UTIL: Cinci sfaturi sa creezi un blog eficient

UTIL: Cinci sfaturi sa creezi un blog eficient
Blogurile au devenit in ultima vreme importante cai de acces in lumea marketingului. Deoarece pot fi o unealta de marketing incununata de succes daca este folosita cum trebuie. Fie ca este un blog de produs, de companie sau personal, acesta poate deveni cu adevarat folositor in a crea o imagine si o cale de promovare.

Blogurile au multe elemente care pot ajuta de la continut, modalitati de distributie, frecventa, actualitate etc. Insa cel mai important este sa creezi sentimentul de loialitate fata de blogul tau si sa faci in asa fel incat lumea sa-l citeasca.

Creeaza o personalitate a blogului

Nu folosi postari cu text standard, oficial si lipsit de sentiment. Scrie texte in care se simte vocea ta. Transfera personalitatea ta sau creeaza una unica pentru blogul tau.

Constanta

Nu-ti abandona blogul dupa primele 2-3 postari. Cand incepi, incearca sa scrii cel putin o data pe zi. Cu cat postezi mai des si cu cat mai multa informatie utila, cu atat vei deveni mai "real" in lumea virtuala.

Pastreaza simplitatea

Nu lungi posturile pana te plictisesti pana si tu sa le mai recitesti. Nu trebuie sa fie foarte lungi. Important este sa fie interesante. In acelasi timp, nu-ti incarca design-ul blogului cu prea multe efecte, culori si elemente. Cu cat este mai incarcat, cu atat isi pierde din scop: acela de a te faci citit, nu doar privit.

Da voie comentariilor

Le poti modera daca vrei neaparat, insa nu le ascunde si da-le voie "sa existe". Comantariile la posturi creeaza virale, permit cititorilor sa interactioneze cu tine si te fac cunoscut in lumea online. Si tu la randul tau ar trebui sa cauti bloguri relevante din domeniul tau si sa comentezi. Daca nu obtii prea multe, cel putin o vizita catre blogul tau obtii cu siguranta. Ai grija sa pui la randul tau comentarii interesanta si logice si, mai ales, la subiect.

Alege un titlu potrivit

Titlul de blog este cel care atrage traficul. Fii creativ. In primul rand, un titlu potrivit capteaza atentia potentialilor cititori, iar in al doilea rand o capteaza pe cea a motoarelor de cautare. Un sfat: foloseste mai putin de 10 cuvinte.

 

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
152

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
196

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
91

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...