Slujbă arhierească la Dorohoi

Slujbă arhierească la Dorohoi
Peste 200 de credincioşi au participat duminică, 3 aprilie 2011, la Sfânta Liturghie în Biserica "Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul" din parohia Dealu Mare, Protopopiatul Dorohoi.

Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat duminică Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în parohia Dealu Mare din Protopopiatul Dorohoi.

Slujba a fost precedată de citirea de către ierarhul locului a unei rugăciuni de dezlegare. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de tineri din Dorohoi, studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloa" din Iaşi şi elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Iacob" din Dorohoi.



Aproape 100 de credincioşi din parohia Dealu Mare şi din Dorohoi s-au împărtăşit cu acest prilej cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La final, pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi, şi-a exprimat bucuria pentru faptul că Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a slujit din nou într-o parohie din Protopopiatul Dorohoi.

"În această zi am urcat o treaptă de bucurie pentru că orice slujire cu Înalt Preasfinţia Sa este o oază de linişte, de adunare în sine şi de întărire în toate încercările pe care păcatele le pun înaintea noastră", a mărturisit pr. protopop Stelian Ciurciun.

În continuare, pr. paroh Ionuţ Apetrei a amintit că parohia pe care o păstoreşte a fost înfiinţată în anul 2006, de atunci fiind ridicată biserica şi casa praznicală, în perioada următoare urmând să continue lucrările la un centru social şi la casa parohială.



"După cinci ani de păstorire avem o parohie vie, cu un Consiliu parohial format din oameni credincioşi şi gospodari, cu un Comitet de femei care se implică în toate activităţile", a explicat pr. paroh Ionuţ Apetrei, care a mulţumit domnului Gheorghe Rotaru din Dorohoi, pentru că sprijinit financiar lucrările derulare, şi epitropului Daniel Popa pentru ajutorul acordat.

În cuvântul de învăţătură rostit credincioşilor prezenţi, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan a făcut referire la scara virtuţilor a Sfântului Ioan Scărarul, explicând semnficaţiile Evangheliei şi Apostolului din Duminica a IV-a după Rusalii. (C. Ciofu)
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
84

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...