Metodologia titularizarii schimbata de minister, candidatii recunoscuti dupa coduri de bare!

Metodologia titularizarii schimbata de minister, candidatii recunoscuti dupa coduri de bare!
Printr-un ordin al Ministrului Educatiei, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a fost instiintat ca s-a modificat metodologia privind miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, precum si calendarul de desfasurare a acestei activitati. La Botosani sunt 1.275 de candidati inscrisi, dintre care 1.084 pentru concursul de titularizare, ceilalti fiind prin detasarea de concurs specific, continuitate la suplinire.

Potrivit inspectorului general al ISJ, Ada Macovei, masurile luate de minister sunt pentru o mai mare securizare a intregului concurs de titularizare, precum si pentru asigurarea unei mai mari transparente si evitarii posibilelor fraude in timpul examenului sau a evaluarii.

"Au fost desemnate cateva centre de evaluare, deocamdata nu sunt comunicate ISJ, centrele sunt constituite la nivel national, urmand ca in fiecare judet sa se sustina examenul in data de 14 iulie, lucrarile urmand a fi preluate din scoli, sigilate si transmise spre centrele care ne vor fi comunicate in cursul zilei de 14 iulie. Lucrarile vor fi trimise prin delegati ai ISJ insotiti de jandarmi, acestea vor fi sigilate purtand un autocolant de bare care va fi asociat fiecarui candidat, cod de bare care va fi emis de Ministerul Educatiei", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al ISJ.

De asemenea, pe langa metodologia concursului de titularizare, se modifica si calendarul miscarii personalului didactic cu doua zile, termenul de 16 iulie se inlocuieste cu 18 iulie, urmand ca sedinta publica sa se desfasoare doua zile mai tarziu.

"Apreciem in mod deosebit initiativa Ministerului, avand in vedere toate tentativele de frauda care s-au inregistrat la nivel national in ultimii ani si la bacalaureat si la concursul de ocuparea posturilor vacante din invatamant. Le multumim colegilor nostri din minister care s-au gandit sa elaboreze astfel de metodologie si sa ia din sarcina ISJ, care au foarte multe posturi la concurs, anumite etape din evaluare care ar fi putut sa conduca la suspiciuni", a adaugat Ada Macovei.

 
www.Edu.Botosani.Ro
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

astăzi, 23:29
21

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
112

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
173

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...