AT Laurian - 160 de ani de excelență educațională

Deschiderea oficială a sărbătorii lauriene are loc joi, 29 noiembrie, la ora 11, când vor fi de față elevi, profesori și absolvenți ai colegiului, într-un moment menit să dea startul oficial al sărbătorii. Aula Magna, amfiteatrul ”Aurel Dorcu”, sala de granit, laboratorul SMART, sălile de clasă și celelalte laboratoare vor fremăta de evenimente și participanți, care mai de care dornic să asiste sau să intervină în activitățile captivante pregătite împreună.

Programul include prezentări și lansări de carte, mese rotunde și dezbateri între laurienii de ieri și de azi, concursuri de logică și filosofie, dar și ediția a XXII-a a Concursului Interjudețean de matematică ”Octav Onicescu”. Capsula timpului cu mesaje pentru viitor, workshop-uri de mate- info, plachete aniversare, concursuri de limbi străine, un meci de ”debate” despre ”Educația în secolul XXI”, jocuri didactice precum ”Bibliofilii”, sau ”În căutare de comori prin ATL”, spectacole de teatru ale celor trei trupe din colegiu, oportunitățile oferite de Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), toate apar în programul celor patru zile de sărbătoare.

De mare interes pentru dascălii din întreg județului se anunță a fi ediția I a Conferinței Naționale ”Metode inovative pentru educație în mileniul III”, unde sunt așteptați să facă prezentări și schimburi de experiență didactică profesori doctori, decani și somități în domeniile lor de la Universitatea București, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”, Universitatea ”Al. Cuza”, ambele din Iași.

”Avem emoții pentru că este un eveniment de o mare anvergură și dorim să fie organizat astfel încât să rămână în sufletele și amintirile participanților ca o sărbătoare a marii familii a laurienilor, a Botoșanilor, dar și a țării. Pentru că această instituție a educat, în cei 160 de ani, oameni de mare valoare, personalități incontestabile în multe domenii, dar și simpli absolvenți, modelați și formați de dascălii lor astfel încât să-și construiască viețile cât mai frumos și mai util pentru ei înșiși și pentru societate. Îi așteptăm, așadar, pe toți cei care vor să ne fie alături la
această mare sărbătoare”,
 este invitația adresată de dr. Mihaela Prăjinariu, directorul Colegiului Național ”A.T.Laurian”.

Spune-ne opinia ta