Vlad Plăcintă, povestea din spatele succesului: „Încă nu-mi vine să cred că am primit acest titlu!”

Vlad Plăcintă, povestea din spatele succesului: „Încă nu-mi vine să cred că am primit acest titlu!”

Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă” a devenit, joi, cetățeana de onoare al municipiului Botoșani, obținând 19 voturi și 3 abțineri din partea consilierilor locali.

„Încă nu-mi vine să cred că am primit acest titlu! Mă onorează, mă bucură iar pe această cale țin să mulțumesc în primul rând donatorilor, pentru că ei m-au adus aici. Țin să mulțumesc și celor care au votat, indiferent de culoarea politică.

De asemenea, mulțumesc familiei pentru susținere, pentru că la noi în casă, mare parte din timp, se discută doar de boli sau de moarte. Țin să cred că am o soție puternică dacă mă  mai suportă cu toate problemele mele. Cu toate acestea, mă onorează acest titlu și mă responsabilizează în același timp. ”, a transmis Vlad Plăcintă.

Înființată pe 12 decembrie 2012, scopul Asociație „Salvează o inimă” a fost de a salva copiii diagnosticați cu boli grave. Forța care izvora din dorința acestui om de a face bine  a atras în acest proiect cei mai buni medici la nivel internațional și cele mai bune clinici care astăzi îi sunt partenere în salvarea copiilor cu malformații grave.

La acea vreme tâmplar PVC, Vlad Plăcintă mărturisește că activitatea asociației umanitare a început dintr-o joacă. A creat platforma online salveazaoinimă.ro, unică în România, prin sistemul de donații online. Era ceva ce la acea vreme exista doar în America.

„Am ajuns în acest punct dintr-o joacă. Eram pasionat de calculatoare și abia apăruse internetul. Atunci mi-am făcut un blog și astfel apăruse Botoșaniul Ortodox. Acolo am decis, printre altele, să prezint unele cazuri umanitare care aveau nevoie de sprijin financiar. O perioadă a mers așa, până când mergând la un hram, am văzut o familie disperată care împărțea flayere.

M-am uitat peste acel fluturaș și am văzut că este vorba despre un băiat cu paralizie cerebrală și care avea nevoie de 3000 de euro pentru a se opera. Iar atunci m-am gândit că ar fi bine să dau și eu o mână de ajutor.

 Am sunat, pentru că știam că familia este din Botoșani, și i-am anunțat despre decizia mea. Am mers cu acea familie de mână, la propriu, la presa locală și i-am rugat să ne ajute. De la acel caz am început să scriu pe blog despre cazurile umanitare.”, povestește salvatorul de inimi.

Numele Asociației „Salvează o inimă” vine de la un blog creat special pentru doi copii bolnavi cu inima. Unul dintre ei, din păcate a decedat, era o fetiță, iar băiatul trăiește și în ziua de azi.

„De atunci am trăit adevărate minuni aproape în fiecare zi. Dar eu merg pe principiul că dacă nu eram eu, era altcineva. Dumnezeu nu lasă pe oameni.”, povestește Vlad Plăcintă.

Vlad Plăcintă are 34 de ani și trăiește într-un cătun din județul Botoșani, în comuna Frumușica. Din acel loc botoșăneanul, devenit cetățean de onoare al municipiului, a reușit să strângă peste 5 milioane de euro pentru copiii bolnavi din România sau din Republica Moldova. A reușit să atragă în proiectele sale umanitare giganți precum Google, convingându-i să doteze cu aparatură medicală inclusiv un spital din Botoșani.

Pentru botoșăneni, dar și pentru toți românii, Vlad Plăcintă reprezintă salvatorul de inimi, un adevărat exemplu care ar trebui urmat.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta