UTIL: Lanțurile antiderapante pe zăpadă - cât de utile sunt și cum le alegem pe cele mai potrivite?

UTIL: Lanțurile antiderapante pe zăpadă - cât de utile sunt și cum le alegem pe cele mai potrivite?

Lanțurile antiderapante sunt necesare pentru a străbate cu ușurința drumurile acoperite cu zăpadă. Acestea sunt concepute, în special, pentru autoturismele cu tracțiune față. Cu toate acestea, există și modele speciale pentru mașinile cu tracțiune spate, dar și pentru cele cu tracțiune integrală.

Înainte de a cumpăra o pereche de lanțuri antiderapante, asigura-te că sunt pentru măsura anvelopelor de iarnă cu care este echipată mașina ta. Dacă sunt prea mici nu se pot întinde, iar dacă sunt prea mari nu vor avea stabilitate. Prețurile acestora încep de la 40 de lei.

Asigură-te că ești îmbrăcat corespunzător atunci când le montezi pe mașină, deoarece această operațiune poate dura mai mult decât te aștepți.

O mașină echipată cu lanțuri antiderapante nu trebuie să ruleze cu o viteză mai mare de 45 km/h. Este foarte important de reținut, după ce ieșiți de pe drumul înzăpezit, să demontați lanțurile, pentru că la rularea pe asfalt, acestea pot strica anvelopele de iarnă, avariază asfaltul și pot să fie distruse în urma rulării în aceste condiții.

Iarna, pe lângă lanțurile antiderapante, recomandăm să țineți în portbagajul autoturismului o lopată și o pungă de material antiderapant. Pe lângă acestea, ar trebui să mai aveți, pentru orice eventualitate, hrană neperisabilă (batoane proteice, de exemplu), apă și câteva pături, dar și o chingă pentru tractare.

Pentru orice șofer, anotimpul rece poate fi foarte înșelător, așa că recomandăm să conduceți cu mare prudență, fie că drumul este acoperit de zăpadă sau nu, ne sfătuiește auto-bild.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

astăzi, 22:34
214

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, proiectul de hotărâre urmând să fie aprobat î...

Joi vor fi 36 de grade, dar vineri temperaturile scad

astăzi, 21:00
466

Canicula va pune stapanire pe aproape toata tara joi, dar de vineri temperaturile incep sa scada usor. Pana joi, la ora 23:00, este in vigoare o informare meteo de vreme rea valabila pentru toata...

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

astăzi, 19:14
152

După ce a intrat pe uşa din faţă a literaturii cu poezie (peste zece volume), ca mai apoi, apucându-se de proză, să obţină premiul USR filiala Iaşi pentru romanul "De la Petru citi...