UTIL: Lanțurile antiderapante pe zăpadă - cât de utile sunt și cum le alegem pe cele mai potrivite?

UTIL: Lanțurile antiderapante pe zăpadă - cât de utile sunt și cum le alegem pe cele mai potrivite?

Lanțurile antiderapante sunt necesare pentru a străbate cu ușurința drumurile acoperite cu zăpadă. Acestea sunt concepute, în special, pentru autoturismele cu tracțiune față. Cu toate acestea, există și modele speciale pentru mașinile cu tracțiune spate, dar și pentru cele cu tracțiune integrală.

Înainte de a cumpăra o pereche de lanțuri antiderapante, asigura-te că sunt pentru măsura anvelopelor de iarnă cu care este echipată mașina ta. Dacă sunt prea mici nu se pot întinde, iar dacă sunt prea mari nu vor avea stabilitate. Prețurile acestora încep de la 40 de lei.

Asigură-te că ești îmbrăcat corespunzător atunci când le montezi pe mașină, deoarece această operațiune poate dura mai mult decât te aștepți.

O mașină echipată cu lanțuri antiderapante nu trebuie să ruleze cu o viteză mai mare de 45 km/h. Este foarte important de reținut, după ce ieșiți de pe drumul înzăpezit, să demontați lanțurile, pentru că la rularea pe asfalt, acestea pot strica anvelopele de iarnă, avariază asfaltul și pot să fie distruse în urma rulării în aceste condiții.

Iarna, pe lângă lanțurile antiderapante, recomandăm să țineți în portbagajul autoturismului o lopată și o pungă de material antiderapant. Pe lângă acestea, ar trebui să mai aveți, pentru orice eventualitate, hrană neperisabilă (batoane proteice, de exemplu), apă și câteva pături, dar și o chingă pentru tractare.

Pentru orice șofer, anotimpul rece poate fi foarte înșelător, așa că recomandăm să conduceți cu mare prudență, fie că drumul este acoperit de zăpadă sau nu, ne sfătuiește auto-bild.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertismentul ANPC: Nu cumpăraţi peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate! Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată!

astăzi, 12:43
135

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără peşte cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiţiei, să nu cumpere din locuri neautorizate, enume...

DOLIU în cinematografie: Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit

astăzi, 11:54
81

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, în casa lui din Bucureşti, a confirmat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro. "Am călătorit mult î...

Sindicaliștii din penitenciare: Suntem în criză financiară! Se pune problema suspendării unor drepturi

astăzi, 10:55
77

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) atrage atentia ca sistemul penitenciar se afla in criza financiara, existand posibilitatea ca anumite drepturi sa fie suspe...