UTIL: Lanțurile antiderapante pe zăpadă - cât de utile sunt și cum le alegem pe cele mai potrivite?

UTIL: Lanțurile antiderapante pe zăpadă - cât de utile sunt și cum le alegem pe cele mai potrivite?

Lanțurile antiderapante sunt necesare pentru a străbate cu ușurința drumurile acoperite cu zăpadă. Acestea sunt concepute, în special, pentru autoturismele cu tracțiune față. Cu toate acestea, există și modele speciale pentru mașinile cu tracțiune spate, dar și pentru cele cu tracțiune integrală.

Înainte de a cumpăra o pereche de lanțuri antiderapante, asigura-te că sunt pentru măsura anvelopelor de iarnă cu care este echipată mașina ta. Dacă sunt prea mici nu se pot întinde, iar dacă sunt prea mari nu vor avea stabilitate. Prețurile acestora încep de la 40 de lei.

Asigură-te că ești îmbrăcat corespunzător atunci când le montezi pe mașină, deoarece această operațiune poate dura mai mult decât te aștepți.

O mașină echipată cu lanțuri antiderapante nu trebuie să ruleze cu o viteză mai mare de 45 km/h. Este foarte important de reținut, după ce ieșiți de pe drumul înzăpezit, să demontați lanțurile, pentru că la rularea pe asfalt, acestea pot strica anvelopele de iarnă, avariază asfaltul și pot să fie distruse în urma rulării în aceste condiții.

Iarna, pe lângă lanțurile antiderapante, recomandăm să țineți în portbagajul autoturismului o lopată și o pungă de material antiderapant. Pe lângă acestea, ar trebui să mai aveți, pentru orice eventualitate, hrană neperisabilă (batoane proteice, de exemplu), apă și câteva pături, dar și o chingă pentru tractare.

Pentru orice șofer, anotimpul rece poate fi foarte înșelător, așa că recomandăm să conduceți cu mare prudență, fie că drumul este acoperit de zăpadă sau nu, ne sfătuiește auto-bild.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un jucător de la FC Botoșani, revelația Ligii 1: Aproape de un transfer surprinzător, deși era curtat de FCSB și CFR Cluj

astăzi, 20:36
63

Este vorba despre italianul Diego Fabbrini de la FC Botosani, curtat intens de FCSB si CFR Cluj, dar care pare sa fi ales o alta destinatie.Atacantul care are multe echipe cu nume in CV-ul sau est...

Eclipsă totală de Lună în noaptea de 20 spre 21 ianuarie. De ce fenomenul se mai numește și ”Lună sângerie”

astăzi, 19:11
399

O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, maximul producându-se la ora 7.12 dimineața, când Luna se află foarte aproape de orizontul de nord-vest, ...

Fotografia zilei vine de la Vorniceni: "Unde este siguranța pasagerilor?!"

astăzi, 17:22
1436

Este de notorietate faptul că județul Botoșani poate concura cu "succes" la un top al celor mai proaste drumuri din țară. O spun cetățenii județului, dar o spun și cei care ajung vremelnic pr...